Business

Indimellem er det på tide til at skifte dine vinduer, eller du kan stå med et nybyggeri, hvor vinduerne bare skal være perfekte, men det nuværende vinduesmarked være svært at navigere rundt i.

Virksomhed

Jydsk Vindueskompagni

Adresse

Hovborgvej 17, 6623 Vorbasse

Telefon

70 10 90 99

E-mail

jvk@jvk.dk

Webside

https://jvk.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 30. juni

Vælg de bedste vinduer til dit hjem

Hvilke vinduer vil passe til mit hjem? Der findes mange forskellige typer vinduer,og det er alt lige fra topstyrede vinduer til sidehængte vinduer. Alt efter hvilke vinduestype du vælger, så har det visse fordele og kan visse ting i forhold til dit hjem, og det er derfor vigtigt at komme rigtigt fra start, når du skal erhverve dig nye vinduer. Nedenfor kan du læse om forskellene på de forskellige vinduestyper samt finde det rigtige vinduesmateriale til dit hjem.

Forskellen skal findes i måden de åbnes på

Når man taler om vinduestyper, så findes der fire forskellige slags vinduer, som kan skildres fra hinanden i måden, de åbner på.

Et topstyret vindue åbner nedefra og ud, og kører ved hjælp af en skinne, så du kan indstille vinduet præcist, som du vil have det, og en bremse fastholder vinduet i den ønskede position. Dernæst er der et sidehængt vindue, som er den mest almindelige vinduestype, og som kan findes i adskillige versioner. Det karakteristiske ved et sidehængt vindue er, at hængslerne findes ude i siderne, og derfor åbner vinduet sidevejs ud eller indad. Størrelsen på disse vinduer kan variere, og det er muligt at få dem i helt op til fire fags-vinduer.

Derudover findes der er et dreje-kip vindue, som man ofte finder på nyere byggerier, hvor vinduet vipper indad. Denne type vindue er oplagt for vinduesplaceringer, som er svært tilgængelige. Til slut kan du få et fast karms vindue, som ikke kan åbnes. Disse er mest brugt ved større vinduespartier.

Det rigtige vinduesmateriale

Når du skal vælge nye vinduer, er det essentielt at overveje hvilket materiale, som vinduet skal fremstilles i. Der findes flere forskellige materialer, som har hver deres fordel.

Et nyere og billigere alternativ, som er oplagt til nybyggerier og til dig, som ikke er til vedligeholdelse, er plastik vinduer. Plastik vinduer er produceret i PVC plastik, og er derfor lav i vedligeholdelse. Samtidig holder de længe, da fugt og snavs har svært ved at trænge ned i materialet.

Dernæst er der det klassiske malede trævindue, som har den fordel, at de ser naturlige ud og passer til stort set alle boligtyper, og du har mulighed for at skifte farve og udseende på dine ruder med bare et strøg med en pensel.

Derudover er der træ-alu vinduer, som forlænger det normale træ-vindues levetid og kommer i flere forskellige modeller - både slanke og tykkere rammer og karme. Vedligeholdelsen på vinduet er lavt, og kan klares med en karklud og varmt vand grundet dets alu-beklædning.

Tyveri-sikring kan skabe tryghed i hjemmet

Ved at tyverisikre dine vinduer kan du mindske risikoen for at få indbrud i dit hjem. Der er flere måder at sikre dine vinduer for tyveri, blandt andet ved at sikkerhedslime ruderne, så tyven ikke har mulighed for at pille ruden ud. Dernæst lamineres glasset, så skulle ruden blive smadret, så vil glasset hænge fast i listen. Der er flere måder at sikre dit hjem på, men ingen af dem er 100 procent sikre.