Business

Har du som så mange andre familier også problemer med kræsne børn eller unge rundt om spisebordet? Så er du heldigvis ikke den eneste.

Virksomhed

FindMåltidskasse

Adresse

Klostergade 56C, 8000 Aarhus C

Webside

https://findmaaltidskasse.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 29. november

Undgå kræsne børn og unge om spisebordet

Kræsne børn eller unge er noget, som de fleste forældre kan nikke genkendende til, og de fleste har oplevet skænderier eller diskussioner omkring maden og det, der bliver serveret hjemme i privaten. Heldigvis er ingen født kræsne, og der er derfor mange ting, man som forældre kan gøre for at undgå, at kræsenhed bliver et større problem i fremtiden.

Kræsenhed opstår ifølge børnevejleder Lola Jensen, da alt for mange børn får lov til at bruge mad som konflikt i hverdagen. Denne mulighed gives tilmed som oftest af forældrene. Vil du gerne have tips og råd til, hvordan du kan undgå kræsne børn eller unge, kan du læse med her. Vi har samlet tre gode råd til, hvordan hverdagen kan blive lettere for familien, samt hvordan jeres børn kan blive opdraget med at spise al slags mad.

Eksperimentér med måltidskasser i hverdagen

Et værktøj, som I kan bruge som forældre, er at bestille måltidskasser hjem til jeres hjem. Med måltidskasser kan du nemlig lettere forebygge eller afhjælpe kræsenhed, da indholdet er varieret og fastsat uge for uge. Det betyder, at ingen medlemmer af familien er i tvivl om, hvad menuen står på, og det vil ofte afværge irriterende diskussioner inden spisetid. Indholdet af de mange måltidskasser kan variere, både i temaer, ingredienser og særlige præferencer, og det gør, at I sagtens kan tilpasse måltidskasserne til jeres familie. Nogle måltidskasser henvender sig endda specifikt til familier med børn, hvor børnene ligeledes kan deltage i madlavningen og engagere sig i det, de putter i munden. Dette vil ofte være en fordel, da børnene således får et anderledes forhold til mad, der dermed ikke blot er noget, der bliver serveret.

Vil du vide, hvilke måltidskasser, der udbydes i dit lokalområde, kan du søge på dit postnummer på findmåltidskasse.dk. Ved at undersøge mulighederne for måltidskasser kan det blive lettere at finde netop den kasse, der passer til jeres familie. I kan også som familie sætte jer ned sammen og blive enige om, hvilken måltidskasse I skal prøve, og I vil således være fælles i projektet om at leve sundere, mere varieret og lettere i hverdagen.

Vær sammen som familie, når I spiser

Der kan ofte opstå konflikter, når aftensmaden skal gå stærkt, og hele familien stresser igennem maden uden at tage hensyn til hinanden. En ting, som I som forældre bør prioritere, er, at I spiser sammen som familie – hver dag. Det betyder måske, at der er fritidsinteresser eller arbejde, som skal sættes til side, men dette kan klart betale sig. Ved at være sammen som familie ved måltiderne, særligt ved aftensmaden, kan I opnå et hyggeligt samvær, som generelt kan skabe en bedre stemning. Er stemningen bedre, betyder det ofte også, at familien er gladere, og der vil derfor være mindre tilbøjelighed til at brokke sig over og afvise maden blandt de mindste.

Integrér grøntsager i retterne

Det er ofte grøntsager, der er genstand for diskussionerne, når familier med kræsne børn har problemer under aftensmaden. Grøntsager er for mange børn blevet fremmedgjort i en alt for tidlig alder, og det betyder, at mange børn vil afvise grøntsager som en del af deres kost. Ikke desto mindre er grøntsager et must i en sund og varieret kost, og det er derfor vigtigt, at man som forældre integrerer grøntsager så tidligt som muligt og i så mange retter som muligt. Grøntsager kan nemt tilsættes i de fleste retter - også uden at det ændrer for meget i smagen. Ved at lære børn om vigtigheden i at spise grøntsager i en tidlig alder, vil de videre i livet have nemmere ved at være åbne over for sunde råvarer og en nærende kost.