Business

Danskerne er bedre end nogensinde før til at købe ind online – og det er alt fra dagligvarer til motionscykler.

Virksomhed

TjekLån

Adresse

Klostergade 56c, 8000 Aarhus C

Webside

https://tjek-laan.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 13. november

Større onlinehandel resulterer i flere online lån

Udviklingen i onlinehandel hænger godt sammen med, at internettet i højere og højere grad bliver brugt til at få hverdagslivet til at hænge sammen i vores digitaliserede samfund. Derfor er det blot naturligt, at shoppevanerne også bliver digitaliserede.

Når så mange elementer af hverdagen bliver digitaliseret, vil det naturligt også betyde, at danskerne tager de nye muligheder, som internettet skaber til sig – dermed også muligheden for at låne penge online.

Online lån er den letteste løsning for flere og flere

Den forøgede online handel hænger godt sammen med, at de seneste undersøgelser viser, at danskerne også er begyndt at låne flere penge online. Dette kan kun ses som naturligt, når udviklingen går mod et mere internet-baseret samfund. Når man derudover tager i betragtning, at mange lokale bankfilialer lukker, er det forståeligt, at flere og flere vælger at låne penge online – da det simpelthen i mange tilfælde er den nemmeste måde.

Siden onlinelånenes indtog i danskernes liv, har mange valgt nemme denne løsning frem for et banklån. En af de helt store grunde til onlinelånenes popularitet er den meget korte svartid. Flere steder loves der endda, at pengene kan være på kontoen inden for 24 timer. Det er en svartid, som pengeinstitutter har meget svært ved at hamle op med.

Ofte er disse online lån, som også kan gå under navne som kviklån, sms-lån, mini- eller mikrolån, kortsigtede, og pengene skal betales tilbage indenfor kort tid – for eksempel 30 dage. Denne type lån passer ind i manges økonomiske forhold, og da et online lån er meget lettere at optage end et lån i en fysisk bank, er det også tilpas nemt til at kunne overskues at optage. Dog skal der haves in mente, at lånets udgifter er baseret på den korte tilbagebetalingsperiode, og at lånet derfor kan gå hen og blive en stor udgift hvis tilbagebetalingsperioden ikke overholdes.

Stort udbud resulterer i konkurrenceprægede priser

Da udbuddet af online lån er stort, er konkurrenceniveauet derfor også højt. Mange udbydere på markedet resulterer, i at priserne på et lån bliver banket i bund for at kunne konkurrere med de andre på markedet. Det er en enorm fordel for forbrugeren, at der netop er denne store konkurrence på markedet, da det på den måde er muligt at få det billigste lån muligt, fordi låneudbyderne konkurrerer med hinanden om at være de billigste på markedet.

En af de helt store grunde til at online lån-udbydere er så konkurrencedygtige er, at de ikke har en fysisk filial. Der er mange udgifter, der spares væk ved ikke at skulle betale alle udgifterne ved de fysiske forhold, som skal være til stede for at drive en bank. At lånudbyderen spares for disse udgifter, kommer forbrugeren til gode, da han ikke skal ”betale” via lånet for at holde bankens fysiske afdeling kørende, når det sådan set kun er de administrative udgifter vedrørende lånet, som skal dækkes via udbuddet af online lån.