Business

Det er vigtigt at undersøge reglerne for skorstene, før du anskaffer dig en.

Virksomhed

Schiedel Isokern

Adresse

Industrivej 23, 7470 Karup J

Telefon

70 10 20 11

E-mail

salg@schiedel.dk

Webside

https://www.schiedel.com/dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 16. juni

Regler og krav til din skorsten

Måske skal du have en ny skorsten til dit hjem eller en ny flot udendørs pejs? Med skorstene er det dog ikke bare sådan at opføre en ny – den skal nemlig overholde en række regler og krav ifølge bygningsreglementet. Men hvordan forholder det sig lige med det? Det kan du få et kort overblik over her.

Skorstenens højde

Røgen skal kunne ledes bort gennem skorstenen – det er hele meningen med den. Er den ikke høj nok, bliver der ikke skabt nok træk til, at den kan lede røgen væk. Derfor er skorstenens højde også vigtig.

Er der ikke nok træk i skorstenen, kan røgen ledes tilbage, så der trænger giftig røg ud i din bolig. Den leverandør, der leverer din skorsten, har med garanti anvisninger til højden af din skorsten – det beregner de nemlig grundigt ud.

Som udgangspunkt er det afgørende, at din skorsten ikke generer dine naboer med røg. Og derfor skal den være så høj, at den rager et godt stykke op over dit hus.

Skorstenens åbning

Det er ikke ligegyldigt, hvor stor åbningen på skorstenen er. Skorstenen skal lede røggas væk, og derfor skal åbningen, der også kaldes lysningsarealet, matche med mængden af røggas. Røgen kan ikke ledes hurtigt nok ud af skorsten, hvis åbningen ikke er tilstrækkelig stor.

Kan det ikke det, vil der være risiko for, at røgen ryger tilbage – og så kan du risikere at få giftig røg ind i dit hjem. Her vil der selvfølgelig være forskel på, om skorstenen er til indendørs brug, eller om der tale om en ny flot udendørs pejs.

Samtidig må åbningen i din skorsten heller ikke være for stor. Er den det, vil kold luft sandsynligvis ryge ned i skorstenen. Det betyder, at der dannes kondens og løbesod, fordi skorstenen bliver for kold.

Skorstenens sikkerhed

Din skorsten må ikke udgøre en brandfare. Derfor må den ikke afgive så megen varme og høje temperaturer, at der kan gå ild i omkringliggende materialer.

Afstanden til materialer, der er brændbare:

- Minimum 10 cm fra murede skorstene

- Minimum 20 cm fra renselemmen i skorstenen

- Minimum 25 cm fra røgrør til brændeovne

- Minimum 30 cm fra andre former for røgrør

Det er vigtigt, at du følger dette sikkerhedskrav, så du hverken bringer dit hus, dig selv eller andre i fare.