Business

Diamonds are a girl’s best friend sang den ikoniske skuespillerinde Marilyn Monroe, og hun er langt fra den eneste, der har kastet sin kærlighed over diamanter.

Virksomhed

Diamantxperten

Telefon

+45 60 65 38 00

E-mail

info@diamantexperten.dk

Webside

https://diamantxperten.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 2. november

Hvad bruges diamanter til i dag?

Diamanter kan faktisk meget mere end at være en kvindes bedste ven. De kan selvfølgelig pryde både som øreringe, halskæder og i vielsesringe, men diamanter bruges faktisk også i stor stil inden for industrien, fordi de giver præcise, effektive og sikre resultater.

Hvad er en diamant?

En diamant består kun af ét stof: Kulstof (karbon), og fordi diamanten har en hårdhed på 10, er det den hårdeste sten, der findes. Det gør altså en diamant til mere end bare noget smukt at kigge på. En diamant opstår, når det ellers porøse kulstof presses så hårdt sammen, at der opstår en diamant. Men det er desværre ikke noget, man kan gøre i kælderen - presset skal nemlig være over en meget lang periode.

Diamanter dannes i bjergarten peridotit i den øvre del af jordens kappe, der er mere end 150 km under jorden. Her er meget varmt og et højt tryk. Efter diamanterne er blevet dannet, bevæger de sig op mod jordens overflade, hvilket kan tage op til 3 milliarder år. Diamanter her derfor en del år på bagen, og de er ligeledes ude på en lang rejse, før vi får lov til at se dem.

Sådan bruges diamanter i industrien

På grund af diamantens hårdhed bruges den i industrien til skære- og/eller boreformål. Dette både på grund af diamantens hårdhed, men også på grund af dens varmeledningsegenskaber - en diamant bliver nemlig ikke selv varm, selv ved meget høje omdrejningstal.

Mere end to tredjedele af de diamanter, der udvindes, er med fejl, misfarvede eller urene - og mange af dem havner i industrien, hvor de kan ende hos eksempelvis en diamantskærer på Sjælland, hvor de urene diamanter bruges til effektivt at skære i en lang række materialer såsom beton, asfalt, granit, sten og fliser, hvor diamantskæring er noget af det mest præcise og effektive.Der skelnes i industrien mellem diamantskæring og diamantboring. I begge dele bruges en diamant, men der er alligevel forskel på opgaven. Hvor det i nogle typer af opgaver er mere relevant at anvende metoden diamantboring, er det i andre opgaver mere fordelagtigt at diamantbore.

Læs om DiamantXperten, hvis du gerne vil vide, hvilke industrielle opgaver der kan udføres med diamantskæring og diamantboring.