Business

Det ses ofte, at glas anvendes inden for industrien og byggebranchen.

Virksomhed

Mirit Glas

Adresse

Marielundvej 37 D, 2730 Herlev

Telefon

+45 44 94 44 49

E-mail

post@mirit.dk

Webside

https://miritglas.com/dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 28. august

Hærdet glas - hvad er det, og hvornår bruger man det?

Der findes flere forskellige typer af glas, og alt efter hvordan man behandler glas, kan det bruges til mange forskellige ting inden for industrien såvel som byggebranchen. En af de mest anvendte typer af glas er modstandsdygtigt hærdet glas.

Hærdet glas - for en sikkerheds skyld

Hærdet glas er mange gange stærkere end almindeligt, ikke hærdet glas. Hærdet glas på eksempelvis 5 mm har samme brudstyrke som et ikke hærdet glas på 12 mm. Hærdet glas er derfor et uhyre modstandsdygtigt glas, og det kan i mange tilfælde være helt afgørende.

Hærdet glas bruges, når et glas skal være mere modstandsdygtigt. Samtidig bruges glasset de steder, hvor almindeligt glas ville være til fare for personer, hvis det skulle gå i stykker. Hærdet glas opfører sig nemlig lidt anderledes end ikke hærdet glas. Frem for at knuse i store, skarpe og farlige stykker af glas, granulerer glasset i små, uskadelige stykker, hvis uheldet skulle være ude. Dette ses eksempelvis ofte på butiksfacader.

Man kan endda sikre sig endnu mere ved at laminere to stykker hærdet glas sammen, hvilket kaldes for sikkerhedsglas. Skulle uheldet være ude, vil laminatet nemlig holde glasstykkerne sammen.

En hårdfør type glas, som også tåler høje temperaturer

Èn ting er, at hærdet glas tåler en hel del - det tåler faktisk også høje temperaturer. Hærdet glas kan tåle temperaturforskelle på helt op til omkring 250 grader, mens almindeligt glas som regel kun tåler op til 40 grader. Har man brug for glas, som kan tåle endnu højere temperaturer, eller det man i fagtermer kalder for temperaturchok, findes der andre glastyper, som er designet til netop at kunne dette.

Hærdet glas og dets anvendelse

Hærdet glas kan bruges til mange forskellige ting, og det anvendes blandt andet til tilpasset skueglas. Skueglas bruges til at overvåge og inspicere processer, da man netop kan skue indtil. Man kan derfor kigge udefra og ind for derved at kunne sikre, at gasser, mængde, temperatur og farve er som ønsket, uden at skulle åbne en beholder eller lignende. På den måde kan man effektivisere en række processer ved hjælp af skueglas af hærdet glas.

Skueglas bruges typisk til at holde instrumenter, måleapparater og lignende adskilt fra industrielle processer, mens det også bruges til at overvåge eksempelvis flydende væsker, faste masser og materialer, forbrændingsprocesser, fryseprocesser og meget, meget mere.