Business

Skal jeg købe en ny eller brugt bil, og hvilke ting skal jeg være særlig opmærksom på? Finansiering, afgifter og diverse andre udgifter?

Virksomhed

Annonce Virksomhedsprofil - 27. september

Guide: Når du skal købe bil for første gang

I denne artikel vil du blive guidet gennem, hvordan du kan pejle dig frem til, hvorvidt du skal ud og investere i en ny eller brugt bil – Valget kan nemlig være svært at tage i nutidens virkelighed, da brugte biler i mange tilfælde er en ligeså god investering som en ny bil.

Ny eller brugt bil?

Når du skal ud og vælge bil, er det svært at få et entydigt svar for, hvorvidt man skal investere i en ny eller en brugt bil. Det gælder derfor i høj grad om at kigge indad for at finde ud af, hvilket behov man har, og om man har et stort behov for eksempelvis at skulle have en ny bil.

Ny bil

Ved at købe en helt ny bil medfølger der selvfølgelig visse fordele. Dette er både i form af sikkerhed og ikke mindst følelsen af at have en helt fabriksny bil. Da en ny bil sædvanligvis indeholder det nyeste sikkerhedsudstyr og garantier, vil der typisk ikke dukke så mange uforudsete udgifter op, som der vil ved køb af en brugt bil. En fabriksny bil mister dog meget hurtig værdi, hvilket selvfølgelig er en ulempe. Dette er dels grundet kilometerantallet men også bilmarkedet generelt. Ligesom du køber den nyeste telefon på markedet, mister den også værdi, når der kommer en nyere version. Der er derfor både fordele og ulemper ved at købe en ny bil, og derfor er det også en god idé at undersøge mulighederne, inden man fast beslutter sig.

Brugt bil

Ved køb af en brugt bil mindsker du værditabet, da det store udsving formentlig er sket fra ejeren, du købte bilen af, som måske købte bilen fra ny og har lidt det store værditab. Ydermere giver en brugt bil også ofte mulighed for, at man kan få en lidt større bil for pengene. Hvis man ønsker en garanti på bilen seks måneder frem fra købet, skal man typisk købe hos en forhandler. Her er ulempen dog, at prisen også bliver tilsvarende højere, da forhandleren selvfølgelig indregninger denne ydelse i prisen. Hvis du derimod vælger at købe bilen hos en privat person, løber du selvfølgelig selv risikoen for udgifter til skader fra den dag, du overtager bilen. Dog vil du også opleve en pris, der er alt fra 10-15.000 kr. billigere.

Bilmarkedet - Gør dit hjemmearbejde

Som du kunne læse i overstående afsnit, hvor der eksempelvis bliver nævnt værditab, har udviklingen på bilmarkedet også meget at sige. Her kan det være afhængigt af bilmærke og i denne tid også valg af brændstof. Ligesom når du handler aktier, køber huse eller investerer i et eller andet, vil et grundigt stykke hjemmearbejde for, hvilken bil du skal vælge, være mere gunstigt. Forskellen på diverse investeringer og køb af en bil er dog, at de to ikke er til at sammenligne, da du ved, at køb af en bil og ikke det andet vil falde til under den værdi, du købte den til. Udover at du kan mindske dit værd tab ved at undersøge bilmarkedet, kan det også behjælpe mindre uforudsete omkostninger både i form af reparationer og andre brændstofsfaktorer såsom eksempelvis diesel, der bliver udelukket i flere og flere byer - og med tiden måske også lande.

Når man skal købe en bil, skal man dog også huske på, at der er forskellige brændstofmuligheder. Før i tiden brugte langt de fleste biler benzin, mens diesel i dag også er blevet populært. Dog har nutidens udviklere fundet en løsning på det voksende brændstofproblem – nemlig at lave en hybridbil eller en 100 % elbil. En tommelfingerregel for, hvornår det ville være en idé at købe dieselbil er, at du som minimum skal køre over 30 km/l om dagen. Dog er en dieselbil også som udgangspunkt dyrere i reparationer end en benzinbil.

Hvis du derimod kører korte ture, kan en benzinbil anbefales. Går du derimod og overvejer, om du skal have en elbil eller hybridbil, findes der også her rigtig mange muligheder i forskellige prisklasser. Det skal også nævnes, at der i dag er rigeligt med lademuligheder - i hvert fald indenfor Danmarks grænser.

Giv dig god tid til at tage den rigtige beslutning

Bilmarkedet er i dag så stort, at det kan være svært at overskue. Det er derfor vigtigt, at du giver dig selv god tid til at tage den rigtige beslutning. Lige gyldigt om du vælger at investere i en dieselbil, elbil eller hybridbil, er det vigtigt, at du er sikker på, at det er den rette investering. Der er nemlig også forsikringer og andet, der skal betales, når man investerer i en bil, og er investeringen dyrere end forventet, så kan du tage et billån, som kan hjælpe økonomien på vej - Husk at være opmærksom og overvej lånemulighederne grundigt imens du også har dit behov i fokus, når det omhandler dit bilvalg.