Business

Vi lever i en verden, hvor vi ofte bliver mindet om, at vi bør tænke mere bæredygtigt og tage mere hensyn til miljøet i vores hverdag.

Virksomhed

AUBO køkken & bad

Adresse

Vævervej 19-23, 7490 Aulum

Telefon

97 47 35 00

E-mail

aubo@aubo.dk

Webside

https://www.aubo.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 2. oktober

Gør dit hjem mere bæredygtigt med bambus

Der bliver verden rundt indført flere og flere initiativer, der skal være med til at gøre planeten grønnere og redde plastikaffald fra at havne i verdens have. Som privatperson kan det dog være svært at finde ud af, hvad man skal gøre for at hjælpe til. Det kan virke uoverskueligt, og mange tænker måske, at det alligevel ikke gør den store forskel, hvis en person fra eller til lever bæredygtigt og har omtanke på miljøet i hverdagen. Men hvis alle tænkte sådan, ville der jo ikke ske noget, og det handler derfor om den enkelte person – små ændringer i livsstil og hverdag kan ændre meget i længden, især hvis vi alle gør dem. Alligevel kan det være svært at finde ud af, hvor man skal starte, og derfor får du her en guide til, hvordan du kan starte med at tænke over, hvilket materiale dine elementer i boligen er fremstillet af – og hvordan det kan have en positiv effekt at gå efter bambus, når du skal ud og købe nyt.

Derfor er bambus et godt materialevalg

Bambus er, i modsætning til andre træsorter, en plante, som vokser utrolig hurtigt. Nogle bambussorter kan vokse op mod 1 meter i døgnet, og der går derfor rigtig hurtigt med at få nok bambus til eksempelvis møbler og tekstil. Bambus behøver heller ikke gødning og pesticider for at vokse, så det er en økologisk plante, som under de rette forhold kan blive til utroligt slidstærkt og bæredygtigt materiale.

Sådan indretter du med bambus

Der findes mange gode måder at indrette din bolig med bambuselementer. Eksempelvis kan du lægge et bambusgulv, som er slidstærkt og holdbart, og derfor vil stå pænt i mange år. Du kan også få bordplader til køkkenet lavet af bambus, eksempelvis hos AUBO Aalborg. Skåle, kurve, skabe og brugskunst af bambus er også et godt alternativ til samme elementer af andet materiale – både fordi det er bæredygtigt, men også fordi elementer af bambus kan skabe en flot kontrast til eksempelvis et mørkt trægulv eller et minimalistisk og lyst hjem. Se et stort udvalg af køkkener, hvis du overvejer at købe nyt.

Klæd dig i og sov med bambus

Bambus kan laves til tekstil, og i modsætning til bomuld, som kræver utrolig meget vand og ofte bliver dyrket med en masse pesticider, og derfor ikke er en særlig bæredygtig tekstil, er klæder af bambus både blødt, behageligt og fremstillet med omtanke på miljøet. Prøv for eksempel med sengetøj af bambus, som nærmest føles som silke, og som lægger sig blødt omkring dig, når du sover. Eller køb t-shirts af bambus i stedet for bomuld og gør på den måde din hverdag mere bæredygtig. Husk dog, at du ikke bør smide dine nuværende ting og klæder ud, bare fordi de eksempelvis er fremstillet af bomuld eller polyester – et af de mest bæredygtige initiativer, du kan foretage i din hverdag, er at bruge ting, indtil de ikke kan mere, eller at sælge det videre, så du hjælper til i kampen mod masseproduktion.