Business

Flere og flere danskere køber deres tøj på nettet, da det er både nemt og billigt. Samtidig er det muligt at sende tøjet tilbage, hvis det alligevel ikke skulle passe. Det har danskerne fundet ud af, hvorfor nethandlen satte rekord igen sidste år. Og tøj er en af de ting, som vi køber mest af på nettet.

Virksomhed

Stoy

Adresse

Viengevej 3A, 8240 Risskov

Telefon

22 12 51 11

E-mail

online@stoy.com

Webside

https://stoy.com/da/

Annonce Virksomhedsprofil - 2. oktober

Flere køber deres tøj på nettet

Det er dog både godt og skidt med denne udvikling. Det gode er, at folk nemt kan købe tøjet på nettet, og derfor behøver de ikke være afhængige af de fysiske butikker. Så selvom man bor i et yderområde, er det stadig muligt at handle ind over nettet. Man er derfor ikke så sårbar over for butikslukninger, hvilket jo er positivt.

Det negative er dog, at denne udvikling kan medvirke til en øget butiksdød i yderområderne, når folk køber deres varer på nettet. Kan man godt lide at handle ind i en rigtig butik, så kan man godt frygte, at mulighederne fremover bliver mere begrænsede.

Alle køber på nettet

De ældre er også kommet godt med, når det kommer til at købe ind på nettet. Så det er nu alle folk i alle aldre, som gør brug af denne mulighed. Samtidig er det muligt at finde alt på nettet, da der hele tiden kommer nye netbutikker til.

Leder du efter nye kjoler, så kan du eksempelvis se den populære butik STOY. Her har de mange smarte kjoler, men der er ligeledes mange andre butikker, som sælger kjoler på nettet. De mange butikker og den hårde konkurrence gør, at netbutikkerne kæmper om kunderne og derfor generelt har nogle ret lave priser. Samtidig har de ikke de samme udgifter til lokaler og personale, som de fysiske butikker har.

Prisen er derfor en af de vigtigste parametre, hvorfor danskerne i stigende grad køber på nettet. Dette kan ligeledes tvinge de lokale butikker til at sætte priserne ned, hvilket i første omgang er godt for forbrugerne. På sigt kan dette dog også resultere i butiksdød, da overskuddet bliver påvirket negativt af for lave priser.

Det er derfor en balancegang for butikkerne, om de skal prøve at konkurrere med netbutikkerne på prisen. De skal måske i stedet brande sig på en god personlig service, hvor kunderne får hjælp til køb af det helt rette tøj.

Støt de lokale butikker

Er du ked af udsigten til butiksdød, så kan du selv gøre en forskel ved at købe mere ind i de lokale specialbutikker. Det er faktisk det eneste, som du kan gøre ved det. Hvis tilstrækkeligt mange lokale støtter specialbutikkerne, så kan det lade sig gøre at holde godt liv i byens butikker. Og når der er flere butikker i samme by, så tiltrækker det også kunder fra andre områder. Det gælder derfor om at holde liv i så mange butikker som muligt, da det hjælper på dem alle. Det er butikker som slagtere, grønthandlere og butikker med varer med relativ kort holdbarhed. For de gængse produkter såsom tøj bliver handlet på nettet i dag i butikker som STOY.