Business

De fleste ville gerne have et højere rådighedsbeløb hver måned, og der kan være mange forskellige måder at opnå dette på.

Virksomhed

Sparvinduer

Adresse

Kratholmvej 27, 5260 Odense S

Telefon

70 20 18 87

E-mail

sparvinduer@sparvinduer.dk

Webside

https://www.sparvinduer.dk

Annonce Virksomhedsprofil - 7. november

Din varmeregning bliver dyrere af disse 4 fejl

For at opnå et højere rådighedsbeløb, vælger nogen at tage overarbejde, men den absolut nemmeste metode at få et større rådighedsbeløb på, er ved at hente besparelser på de faste udgifter, da dette permanent vil gøre dit rådighedsbeløb større.

Du kan ofte spare penge ved at gennemgå dine forsikringer eller abonnementer, men mange glemmer at tænke på, at der også kan hentes besparelser på andre faste udgifter som for eksempel varmeregningen. Herunder har vi samlet 4 fejl, som gør din varmeregning dyrere. Du kan spare mange penge på din varmeregning ved at ændre disse ting, hvilket betyder, at du i princippet kan spare penge uden at mærke en forskel. Du behøver med andre ord ikke fryse for at spare penge.

Tildækkede radiatorer

Det er en rigtig dårlig idé at dække radiatorer ved at stille møbler foran varmekilden. Hvis du for eksempel bestiller en sofa foran din radiator, vil varmen fra radiatoren have sværere ved at trænge ud i resten af rummet. Det vil betyde, at varmen i stedet for bliver ledt ud imod husets ydervæg, hvilket vil give et stort varmetab.

Du kan spare penge på din varmeregning ved at kontrollere, at der ikke står møbler foran dine radiatorer. Hvis et rum er indrettet, så du er tvunget til at stille et møbel foran en radiator, så sørg for, at der er mellemrum mellem møblet og radiatoren.

Uhensigtsmæssig udluftning

Det er en rigtig god idé at lufte grundigt ud i dit hus, hvis du vil have et sundt indeklima. Om sommeren er det nemt at lufte ud, for her er der oftest ikke tændt for varmen i huset, og derfor kan du sagtens lufte ud, når det passer dig. Om vinteren er det dog en god idé at være mere opmærksom på udluftningen, for det kan blive unødvendigt dyrt, hvis din udluftning er uhensigtsmæssig.

Om vinteren bør du lufte ud flere gange om dagen, men det er vigtigt, at du kun lufter ud i korte tidsintervaller. Det er optimalt, hvis du lufter ud tre gange om dagen, men kun lufter ud i ti minutter ad gangen. Dette vil give et optimalt indeklima, og det vil samtidig betyde, at huset ikke bliver gennemkoldt.

Gamle døre og vinduer

Selvom det ikke trækker mærkbart fra dine gamle vinduer, så kan de sagtens have et stort varmetab, hvilket gør din varmeregning større. Du kan spare mange penge ved at installere energivenlige vinduer for at mindske dit varmetab. Samtidig skal du også huske på, at nye vinduer er en investering, da de øger værdien af din bolig. Kort sagt er pengene godt investeret, hvis du køber nye vinduer. Tjek denne guide, hvis du har behov for hjælp til valg af vinduer.

Gamle vinduer er ikke den eneste kilde til varmetab, og mange glemmer at tjekke gamle døre. Yderdøre kan være en stor kilde til varmetab, så det kan være en god idé også at udskifte disse, hvis du overvejer at få nye vinduer. Der er især et stort varmetab ved havedøre, disse ofte har en stor glasflade. Hoveddøren kan dog også sagtens have et stort varmetab, så du kan finde en ny hoveddør her.

Forkerte opvarmningsindstillinger

Dine opvarmningsindstillinger har stor betydning for størrelsen på din varmeregning. Her er den første tommelfingerregel, at du altid bør forsøge at holde den samme temperatur i alle husets rum. Det er vigtigt at holde den samme temperatur i alle husets rum, da det vil mindske mængden af træk i huset. Varme vil naturligt trække mod husets køligere rum, og det kan skabe en følelse af træk, som får huset til at virke koldere.

Hvis dit hus er opvarmet med radiatorer, skal du først og fremmest sørge for, at alle husets radiatorer er tændt, og derudover bør de også stå på samme trin. Derudover er det også en fordel, hvis luften frit kan fordele sig fra rum til rum, så lukkede døre er sjældent en fordel.

Med gulvvarme bør du forsøge at røre så lidt ved varmeindstillingerne som muligt. Gulvvarme er ofte langsom til at opvarme et hus, og derfor vil der også gå lang tid før ændringer i indstillingerne vil kunne mærkes.