Business

Der kan være mange fordele i at købe en brugt bil, selvom det måske ikke lyder sådan.

Virksomhed

Tjekbil

Webside

https://www.tjekbil.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 16. november

Brugt er godt: Derfor skal du købe en brugt bil

Har din nuværende bil givet op, eller trænger du blot til noget andet? Måske har dine kørsels- eller pladsbehov ændret sig? Hvis du går med overvejelser om at investere i en ny bil, får du i denne artikel en håndfuld gode grunde til, at du skal vælge en brugt bil frem for en splinterny model.

Nemmere at forhandle om prisen

Hvis der er en krejler gemt i dig, er en brugt bil helt sikkert en oplagt mulighed, du bør overveje. Selvom bilforhandlerne generelt er blevet mere åbne over for at give rabatter eller tilbyde samlede pakkeløsninger i forbindelse med køb af ny bil (eksempelvis overtagelse af din gamle bil mod nedslag i prisen på den nye), er der alt andet lige bedre muligheder for at forhandle om prisen, hvis du køber brugt. Der er mange sælgere om buddet, og særligt private sælgere har ikke samme krav om avance og fortjeneste, som forhandlere af nye biler har.

Det er en fordel for dig, der ikke er bange for at prutte om prisen. Vær dog opmærksom på, at meget lave priser skal få dine alarmklokker til at ringe – der er desværre folk derude, som er ude på at snyde dig. Du kan med fordel tjekke nummerpladen på den bil, du overvejer at købe for at se, om der eksempelvis er restgæld. Se nummerpladens oplysninger på tjekbil.dk og undgå ubehagelige overraskelser.

Du får mere for pengene

Prisen er for mange, naturligvis, det springende punkt, når det kommer til at skulle investere i en bil. Er dine bildrømme på budget, eller ønsker du af den ene eller anden grund bare ikke at ofre mere end højst nødvendigt, er brugt en god mulighed for at spare uden at gå på kompromis med dine krav og ønsker. Når du køber brugt, får du nemlig som hovedregel mere for pengene. Det betyder, at du for de samme penge kan få en større eller nyere model, end hvis du køber en helt ny bil, selvom den nye bil selvfølgelig er fabriksny.

Det er i denne forbindelse vigtigt at huske at være opmærksom på, hvornår den brugte bil sidst har været til syn, da der kan være skjulte fejl og mangler. Er det snart tid til, at bilen skal synes igen, bør du prøve at presse sælger på prisen, så sælger ”betaler” for synet. Du kan desuden se synshallers godkendelsesprocent her, så du ved, hvad sandsynligheden er, for at du slipper igennem nåleøjet.

Lavere værditab

Den sidste fordel ved brugte biler er, at værditabet ikke procentmæssigt er lige så stort som ved nye biler. Så snart du triller ud over kantstenen i en ny bil, mister den en betydelig del af sin værdi, og det er en omkostning, du skal have med i regnskabet, når du sammenholder ny mod brugt. Brugte biler har i langt de fleste tilfælde allerede tabt størstedelen af deres værdi, hvorfor du ikke skal bære denne udgift. Det kan være rigtig mange penge, det drejer sig om, så det er vigtigt at have med i det samlede regnestykke.