Business

Er din virksomhed konkurstruet, er der flere ting, du kan gøre, for at rette op på økonomien. Herunder får du en række tiltag, du kan gøre brug af, så du undgår, at din virksomhed går konkurs.

Virksomhed

Nem Advokat

Adresse

Stationsparken 26.2, 2600 Glostrup

Telefon

70 20 41 61

E-mail

info@nemadvokat.dk

Webside

https://www.nemadvokat.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 15. april

Aabybro: Sådan undgår du, at din virksomhed går konkurs

Som virksomhedsejer er det værste, der kan ske, at ens virksomhed går konkurs. Ikke alene betyder det, at du mister din indtægtskilde – det betyder også, at du er nødt til at vinke farvel til dit livsværk. I værste tilfælde kan du ende med, at din virksomhed bliver tvangsopløst, og du ender i konkurskarantæne, hvilket betyder, at du mister rettigheden til at drive virksomhed med begrænset hæftelse i en årrække.

Heldigvis kan du gøre meget for, at din virksomhed ikke går konkurs. I princippet handler det om at udvise rettidig omhu, samt at sikre at økonomien i virksomheden er god. Herunder får du en række tips til, hvordan du styrker din virksomhed, så konkursen udebliver.

Fakturér med det samme

Den største fare for, at du går konkurs, er virksomhedens økonomi. Det kan være udefrakommende faktorer, der medvirker, at der ikke er tilstrækkeligt overskud i virksomheden, men det kan også være, at du håndterer driften på en uforsvarlig måde.

Det bedste, du kan gøre, er at sikre dig, at du har et vedvarende cashflow. Det er vigtigt, at der kommer penge ind løbende, som dækker eventuelle udgifter. Af samme grund er det nødvendigt, at du fakturerer alt din tid, men også at du gør det med det samme.

I det øjeblik, du har leveret en vare eller ydelse, skal kunden faktureres. Det vil give dig de bedste muligheder for at holde regnskab og sikre, at du rent faktisk har økonomisk råderum til selv at betale for de udgifter, der er i din virksomhed.

Skylder du penge til kreditorer?

Hvis du er havnet i en situation, hvor du ikke har mulighed for at overholde de betalingsfrister, du har hos dine kreditorer, er det vigtigt, at du kontakter dem med det samme. Det værste, du kan gøre, er ikke at give lyd fra dig.

Lad være med at tale udenom, men forklar situationen, som den er. De fleste kreditorer vil gerne have sine penge hurtigst muligt, men hvis alternativet er, at du bliver erklæret konkurs, så de kun får en del af det skyldige beløb, vil de formentlig være parate til at indgå en afdragsordning eller give dig en længere betalingsfrist.

Ved at afdrage på de penge, du skylder, får du mulighed for at øge din omsætning, så du ikke risikerer at blive erklæret konkurs. Det kræver hårdt arbejde, men der er mulighed for at vende situationen, så du kommer styrket ud på den anden side.

Er du under tvangsopløsning?

Har du i længere tid forsømt de forpligtelser, du har som virksomhedsejer, kan du ende med, at Erhvervsstyrelsen indsender en anmodning til Skifteretten om, at din virksomhed skal under tvangsopløsning. I tilfælde heraf vil din virksomhed blive afviklet, hvorefter den ophører.

Det sker udelukkende, hvis du ikke overholder væsentlige dele af de love, der gælder, når du driver et selskab. Du bør reagere med det samme, hvis du modtager en advarsel fra Erhvervsstyrelsen, da der i de fleste tilfælde er mulighed for, at du kan rette op på dine forseelser.

Reagerer du ikke på henvendelsen, vil den sidste udvej være, at dit selskab kommer under tvangsopløsning. Det er en god idé at kontakte en advokat, så snart du modtager et brev fra Erhvervsstyrelsen. Klik her for at få mere at vide om tvangsopløsning af selskaber.

I de fleste tilfælde vil du få en advarsel, så du har mulighed for at rette op på dine forseelser. Tvangsopløsning er den sidste udvej, og den bliver først aktuel, når du ikke reagerer på den henvendelse, du har fået.