Business

Skal du finde en god forårsjakke, men er du usikker på, hvad du skal kigge efter?

Virksomhed

Tøjeksperten

Telefon

+45 72 45 46 47

E-mail

kundecenter@tojeksperten.dk

Webside

https://www.toejeksperten.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 31. marts

3 gode råd: Sådan finder du en god forårsjakke

Vi har samlet tre gode råd i denne guide samt tre forårsjakker, så du kan finde den helt rigtige overgangsjakke. Vi giver dig desuden forskellen på, hvad vindtæt, vandtæt og vandafvisende er, når du skal vælge en forårsjakke.

Foråret er overgangen fra vinter til sommer, hvilket gælder det samme som den jakke, du skal have på, som praktisk set er en overgangsjakke. Den skal således både passe til det skiftende vind, vand og sol, som er kendetegnet ved foråret.

Hvilken type af jakke skal du så have på? Vi foreslår, at du vælger mellem jakker, der har en eller flere af disse egenskaber - vindtæt, vandtæt og vandafvisende. Yderligere, giver vi dig tre bud på forårsjakker til herre i 2020.

1. Råd: Få et overblik i de forskellige egenskaber indenfor forårsjakker

Vi giver her et overblik over, hvilke egenskaber din overgangsjakke skal have.

● Vandtæthed

Vindtæthed

Åndbar

● Let og håndterbart materiale

Vælger du en vindjakke vil den klart være den tyndeste, mest åndbare, vindtætte og letteste jakke, men den mangler den vandtætte funktion. Dertil, skal du finde en jakke, som har en vandafvisende eller vandtæt funktion.

En skaljakke er særligt god som en åndbar og vandafvisende jakke. Så denne jakke kommer især i brug, når det regner let, eller, hvis du skal være aktiv i koldere vejr. Læs i denne guide til forårsjakker og få styr på, hvad du skal være opmærksom på.

Tip: Forskellen på vandafvisende og vandtæt

For, at en beklædningsgenstand kan betragtes som vandtæt, kræves der et vandsøjletryk på mindst 2000 mm. Hvis den har under 2000 mm. er den vandafvisende. Vandsøjletrykket er defineret ved, hvor meget vandtryk det pågældende materiale kan tåle, før vandet trænger igennem

2. Råd: Find ud af om jakken er foret eller isoleret

Forede forårsjakker vil være jakker som:

● Vindjakken

● Den quiltede jakke

● Tynd dunjakke

● Bomberjakke

Isolerede forårsjakker er:

● Softshell jakke

● Hardshell jakke

Forskellen på de isolerede jakker og forede jakker er deres ydeevne i ekstreme vejrsituationer, og hvad du har på indenunder jakken. Vindjakken egner sig for eksempel bedst - ligesom dens navn - til vind - samt i køligere og tørt vejr. Brug derfor vindjakken sammen med en stor sweater eller en trøje indenunder. Skal du bruge forede jakker i regnvejr, skal du være sikker på, at de har en grad af vandafvisende funktion.

Isolerede jakker som softshell og hardshell jakker er funktionelle jakker, der isolerer dig på ydersiden, men varmer dig ikke op på samme måde, som en foret jakke gør. Af den grund skal du huske at tage lidt ekstra varmt tøj på indenunder, alt afhængigt af vejret.

3.Råd: Find en forårsjakke, der holder i flere sæsoner - så sparer du penge

Holdbarhed er en afgørende faktor, når du skal vælge den rigtige forårsjakke. Det kan derfor godt betale sig at give flere penge, hvis det betyder, at jakken kan holde i 3-5 år mere. Kvalitet og bæredygtighed i både design, men også i holdbarhed, viser sig at blive mere vigtigt, jo mere knap ressourcerne på planeten bliver.

Her er 3 moderne forårsjakker

1. Tynd dunjakke fra Bison

Denne tynde dunjakke har fyld af 90% dun. Der er en elastisk kant nederst på jakken og nederst på ærmerne, så den slutter tæt og beskytter dig mod vinden. Jakken er lavet i et comfort fit, som er løs og giver meget bevægelsesfrihed.

2. Vindjakke fra Bison

Moderne bomberjakke fra Bison med to sidelommer. Jakken har også to inderlommer, der lukkes med lynlås. En god overgangsjakke i klassisk design.

3. Bomberjakke fra Tommy Hilfiger

Bomberjakke i klassisk look fra Tommy Hilfiger. Jakken er vendbar, så både den sorte og grønne side kan bruges som yderside.

Hvis du har lyst til at prøve de nyeste forårsjakker og overgangsjakker i 2020 og få gode råd med på vejen, så besøg din nærmeste Tøjeksperten butik.