Livestreamet foredrag fra Aarhus Universitet i Pandrup Kino

PANDRUP: Tirsdag 19. februar kan man i Pandrup Kino høre gratis foredrag om vores nydelsesfulde hjerne, når det livestreames fra Aarhus Universitet klokken 19.

Hør om hvordan forskningen i nydelse og begær kan være en nøgle til at forstå, hvordan vores hjerne er indrettet, og hvordan vores livskvalitet kan forbedres.

Hjerneforsker Morten Kringelbach er verdens førende ekspert i nydelse, og hvordan sanselig og social nydelse i høj grad er med til at definere vores liv, men også hvordan manglen på nydelse, anhedoni, har stor betydning for lidelser som depression, kronisk smerte og spiseforstyrrelser.

På tværs af alle kulturer er det klart, at musik giver velvære, glæde og hjælper sociale relationer.

Forskningen har givet ny indsigt i hvordan det i musik og andre kunstformer er forventningsglæden som kan føre til nydelse. Og hvordan mere generelt vores forventninger og forudsigelser er væsentlige elementer til at give mening med livet.

I flygtige øjeblikke kan det føre til nydelse, men på længere sigt kan det hjælpe med at fylde vores tilværelse med meningsfuldhed, retning og formål.

Du vil høre om hvordan resultater fra computermodellering og hjerneskanninger, som måler aktiviteten i levende menneskehjerner, afdækker hvilken betydning mange nydelser som mad, sex, rusmidler og musik har for vores livskvalitet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...