Museum: Vildmoseporten er klar til at byde de danske sommergæster velkommen til Store Vildmose.

Vildmoseporten er klar til at byde de danske sommergæster velkommen til Store Vildmose.

- Selv om store dele af danske turistmagneter har ligget stille i forbindelse med Covid-19 virussen, har frivillige arbejdet sammen men hver for sig med at gøre Vildmoseporten klar til turistsæsonen. I begyndelsen havde vi afskaffet den obligatoriske morgenmad med en lille skarp til for at overholde forskrifterne fra regeringen og vi var kun få om de enkelte projekter, som vi arbejdede med.

De tre shelters, der kan bookes gratis, er blevet gjort sommerklar.

- Vi har fyldt brændeskuret op med brænde, så man kan få ild på bålstederne og alle shelterne har fået lagt sphagnum på taget og der er sået græs, som med de sidste dages regn er begyndt at gro, så vi på afstand kan se shelterne fremtræde med grønt tag.

Turisterne har også så småt fundet vej til Vildmoseporten, og der er nu også ført vand til shelterpladsen, så det er nemmere at lave mad.

- På hele udenomsområdet er græsset blevet klippet, så hele området er rigtig tiltalende og vi har allerede haft en del overnattende turister, som nyder, at de har adgang til toiletterne i stuehusets nordende. Samtidig har vi fået sat lamper op langs stien til shelterområdet og der bliver ført vand til området, så der er mulighed for at vaske eventuelle råvarer, som man bruger til fremstilling af mad på bålstederne.

Vildmoseporten er også klar til gæster hele juli, og der vil være ture i løbet af sommeren rundt i mosen.

- I juli satser vi på at have stuehuset beboet i dagtimerne, så de besøgende kan se, hvordan en familie i Store Vildmose boede og høre om sliddet med at få brød på bordet, da de 19 staldgårde blev forpagtet ud. Samtidig vil vi i lighed med tidligere arrangere guidede ture i Store Vildmose torsdag aftener i juli og august kl. 18-21, hvor man i egne biler bliver guidet rundt i mosen og får en oplevelse af mosen i dag og høre om, hvordan forholdene var i mosen tidligere. Vi vil også prøve at hoppe på mosen, så vi kan se, hvor blød den er, og samtidig vil vi måle spagnumlagets tykkelse og høre om de forskellige moseplanter som: Rosmarinlyng, klokkelyng, hedelyng, revling, den kødædende plante soldug og mange flere.

Ud over selve mosen er der også mulighed for at komme indendøre og se flere udstillinger.

I svinestalden kan man finde en fotoudstilling af livet i Stor Vildmose helt frem til i dag. Desuden kan man se de renoverede oprindelige båse til dyrene, og der er en lille biograf, der viser film om vildmosen og Vildmoseporten. Og så er der selvfølgelig også mulighed for at se mosekonen, der brygger.

Vildmoseporten er på Biersted Mosevej 277, 9440 Aabybro. Vildmoseporten er åben for besøgende hver dag kl. 10-20.00

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...