Der er ikke færre end seks iværksætter hus i Jammerbugt

JAMMERBUGT: Der er kommet nyt liv i den tidligere Elap-bygning på Bransagervej i Pandrup, hvor Michael Vestergaard har åbnet et nyt iværksætterhus, og det er blot det seneste skud på stammen med iværksættermiljøer i Jammerbugt Kommune, og det bringer totalen op på seks adresser, fire i Pandrup og to i Aabybro.

Og disse miljøer er super vigtige for ikke alene iværksætterne, men også de øvrige mindre firmaer, som har mere end de tre år på bagen, der definerer en iværksætter periode.

Det understreger Anders Stryhn, chef for forvaltningen Vækst.

- Der er rigtig mange iværksættere i Jammerbugt, men her er også rigtig mange mindre firmaer med en eller to ansatte, siger han.

- De har også et stort behov for de rette faciliteter, men har måske ikke råd til at købe eller bygge et domicil. Med iværksætter husene opnår de alligevel at være i et professionelt miljø med de rette rammer og en masse synergier, siger Anders Stryhn.

- Samtidig er der stort fokus på samarbejde virksomhederne i mellem, også på tværs af brancher, tilføjer han.

Vækst Jammerbugt ser det som sin opgave at fortælle iværksætterne og de mindre firmaer om muligheder for at flytte ind i disse miljøer i stedet for at have arbejdspladsen i hjemmet.

- En del af vores indsats er at tage en snak om balancen mellem arbejdsliv og familieliv. Ofte så arbejder man jo hel tiden, hvis man arbejder hjemmefra. Desuden er det en fordel ved repræsentation, at man kan inviterer kunder til møde i professionelle ramme fremfor hjemme i køkkenet, pointerer Anders Stryhn.

Desuden er forvaltningens iværksætterkonsulenter at finde i de forskellige iværksætterhuse en gang om ugen eller hver anden uge, ligesom der bliver holdt netværksmøder på adresserne om eksempelvis iværksætteri eller om at være online.

Og Anders Stryhn er ikke tvivl om, at disse miljøer bliver endnu vigtigere fremover.

- Jammerbugt vil fortsat være et område med mange mindre virksomheder, og det er vigtigt, at der er gode rammer til dem, siger Vækstchefen.

- Og Michael Vestergaards tiltag er et godt eksempel på, at iværksætteri ikke alene har brug for kontorer, men også lager og produktionsfaciliteter, og i takt med at sådanne iværksættermiljøer bliver udviklet, så bliver de også interessante for andre typer virksomheder, understreger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...