Ny satsning rækker ud mod børnehavebørn på vej mod skolealderen

KOMMUNEN: Cyklistforbundets gratis børnehavekampagne Vi Kan Cykle! har fået vokseværk.

I år er der plads til alle børnehaver, som vil cykle og lave cykelleg i maj.

I år med særlige lege til de største børnehavebørn, der snart skal begynde i skole, og et helt nyt forældre-univers til forældre, der vil lege med derhjemme.

At blive cykelsikker er første skridt på vejen til at blive trafiksikker cyklist.

- Cykelsikkerhed kommer før trafiksikkerhed. Børn skal være så trygge på deres cykler, at de tør dreje hovedet for at orientere sig og tør løfte hånden fra styret for at række hånden ud. Det kan vores cykellege hjælpe med, siger direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam.

Cyklistforbundet har udviklet kampagnens mange cykellege i samarbejde med erfarne bevægelsespædagoger.

Legene gør cykeltræning til en sjov aktivitet, hvor børnene sammen med deres voksne i børnehaven leger vigtige cykelfærdigheder som at kunne bremse, bedømme afstande, række hånden ud og se til siden ind.

Som noget nyt tilbyder Cyklistforbundet i år to særlige cykellege til de største børnehavebørn, der skal begynde i skole til august.

Det er lege, hvor børnene samtidig bliver introduceret til trafikskilte som et første skridt til at cykle uden for børnehavens trygge rammer.

De tilmeldte børnehaver får forskellige materialer og støtte til at lege cykelleg, og de bestemmer selv, hvor mange dage de vil cykle, hvilke lege de vil lege, og hvor mange børn, der skal cykle med.

- Der er store fordele ved at begynde at cykle allerede fra børnehavealderen. Når børn får gode cykeloplevelser fra en tidlig alder, vil lysten og glæden ved at cykle oftere følge dem resten af livet, siger Klaus Bondam.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...