137 skytter samledes hos Gjøl Jagtforening, der var værter for sidste afdeling af Vendelbo Cup 2019

GJØL: Lørdag var der godt fyldt ved Gjøl Jagtforening. Her blev årets Vendelbo Cup nemlig afrundet.

Gennem sæsonen har der været syv stævner af den nordjyske turnering, men på Gjøl blev det hele altså afgjort. 137 skytter fra hele Nordjylland skød således de afgørende lerduer for i år.

- Turneringen kom op at stå for fire år siden, og siden er det vokset. Der var hold fra hele Jammerbugt, men der kom også skytter fra hele vejen op til Skagen. Det er blevet en kæmpe succes. Det startede med 18 hold, og nu er der 32, fortæller Per Gunder, der er formand i Gjøl Jagtforening.

Ved turneringen er der forskellige niveauer, og skytterne dyster i puljer sat efter den indledende skydning.

- Det er et stort tilløbsstykke. Der er også flere og flere kvinder, som dukker op. De har tidligere holdt sig væk, hvor det måske har været lidt af en mandesport. Men nu begynder vi at se dem, fortæller Per Gunder.

Formanden et således glad for det arrangement, som man stablede på benene. Det er første gang, at jagtforeningen på Gjøl står for sidste afdeling af Vendelbo Cup.

- Vi har jo fået nye skydehuse op og skyder med miljøvenlige lerduer, så vi har været glade for at vise det hele frem. Jammerbugt Kommunes nytteinstans og beskæftigelsesværksted har været med til at få os i mål. De har hjulpet os med mange opgaver, og uden dem havde det været svært at nå, siger Per Gunder.

Derudover skulle der sættes telte op, renoveres maskiner, klippes baner og meget meget.

Det arbejde kastede også kommentarer af sig ved arrangementet.

- Vi fik mange roser på banen. Alle sagde, at den var i orden, og der blev virkelig hygget på kryds og tværs af holdene, siger han.

Efter lerdueskydningen var der spisning og præmieoverrækkelse. Herefter satte flere kurs mod jagtforeningens nye sportingbane, som blev åbnet for de besøgende.

Med afgørelsen af Vendelbo Cup er sæsonen så småt ved at gå på hæld. Men de kommende onsdage gennem september er der fortsat træningsskydning ved Gjøl Jagtforening.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...