Sport: 8.-9. februar blev der afviklet Sparekassen Vendsyssel Cup for 46. gang

Det var en stor succes, da der i weekenden den 8.-9. februar blev afviklet Sparekassen Vendsyssel Cup for 46. gang.

Her samledes de bedste konkurrencesvømmere fra hele Nordjylland for at kæmpe om de mange pokaler og nye rekorder, fortæller Stefan Stenberg Sørenen, der var stævneleder.

Han fortæller videre, at Sparekassen Vendsyssel Cup er et traditionsbundet svømmestævne, hvor man i snart et halvt århundrede har kæmpet på kryds og tværs med naboklubberne.

Værtsskabet går på tur blandt de deltagende klubber.

- Og i år var det altså Aabybro Svømmeklub, der i samarbejde med Sparekassen Vendsyssel Cup Udvalget stod for planlægningen og afviklingen af stævnet.

- De mange frivillige gjorde det muligt for de ca.130 svømmere at få en rigtig god weekend med masser af hurtig svømning og ikke mindst socialt fællesskab på tværs af klubber, alder og køn, fortsætter han. Både lørdag og søndag var der indledende konkurrencer, hvor de seks bedste i hver årgang gik videre til eftermiddagens finaler.

- Specielt finalerne var seværdige for de mange tilskuere. Her blev lyset i hallen dæmpet, mens finalisterne blev præsenteret med speak og i spotlys, siger Stefan Stenberg Sørensen.

Lørdag var der udskillelsesfinaler i 50 meter fri for de tre ældste årgange for både damer og herrer.

Stefan Stenberg Sørensen forklarer, at det er en neverpirrende, hvor de seks finalister skal sørge for ikke at komme sidst i heatet. Sidste mand ryger ud, og sådan fortsætter det til der står en vinder tilbage.

Søndag var der som afslutning på stævnet en “Mystery Medley” konkurrence for de hurtigste medley-svømmere. Her trak finalisterne rækkefølgen på de forskellige stilarter, der skulle svømmes, lige inden startskuddet. Ingen fik lov til at svømme

medleyen i den rigtige rækkefølge. Det var festligt og sjovt for både svømmere og tilskuere.

- Det er gået over al forventning!” fortæller stævneleder Stefan Stenberg Sørensen.

- Vi har forberedt os meget på at skulle afvikle finaler og på igen at have huset fuld af gæster. Jeg synes at vi kan være tilfredse med arbejdet og at vi har fået leveret et stævne af høj kvalitet. Alt dette kan ikke lade sig gøre uden vores store skare af frivillige. Vi har haft over 40 personer i gang i løbet af weekenden.

For Aabybro Svømmeklubs svømmere var stævnet også vellykket. En af trænerne fortæller omkring de sportslige resultater:

- Resultaterne var imponerende! Sidste år vandt vi 15 pokaler i Hjørring og i år blev det til hele 21 stykker. Både Junior-, Årgang og talent-holdene var afsted og i alt var der 37 svømmere med under Aabybro Svømmeklubs vinger. Det gør altså noget at være en af de bedst repræsenterede både i antal deltagere, men især også i antal finalepladser. Jeg er meget imponeret over svømmernes resultater, udtaler træner Benjamin Jørgensen.

- Vi fik endda kvalificeret 2 mere til de vestdanske mesterskaber i april måned. Stort tillykke til Sofie Callsen og Mads Førgaard Poulsen, der nu kan træne frem mod Vestdanske Mesterskab i hhv. Aalborg og Thisted. Nu er der 9 svømmere kvalificeret fra Aabybro ved de to mesterskaber.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...