BIRKELSE: Vedsted Kirke sagde søndag farvel til sin trofaste organist gennem 42 år. Birte Lønstrup stopper nemlig ved kirken.

Birte havde valgt at slutte organistjobbet samtidig med, at hun går på efterløn, fra sit daglige arbejde. Efterløn omkring 10 timer om ugen som organist er ikke en god økonomisk kombination.

Sognepræst Bente K. Jeppesen indledte gudstjenesten med at fortælle, at man skulle tage afsked med den trofaste organist. Gudstjenesten indledtes med "Dejlig er jorden", der ligesom andre salmer til denne gudstjeneste var valgt af organisten.

Efter gudstjenesten var der inviteret til afskedsreception i sognegården. Her gav menighedsrådsformand Mogens Nørgaard i sin tale til Birte Lønstrup en stor tak for de 42 år, hvor hun altid var trofast og ydmyg over for jobbet.

Menighedsrådsformanden fortsatte med at fortælle, at han havde prøvet at regne to ugentlig gudstjenester,med et antal salmer, og det blev det til omkring 21840 salmer gennem de mange år. Sluttelig fortalte han, at menighedsrådets gave var det flotte fuglebad, som prydede gavebordet.

Sognepræst Benthe K. Jeppesen takkede for indsatsen og fremhævede Birtes store tålmodighed og overbærenhed, Birte mødte altid op i god tid, således alt var klar til gudstjenesten.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...