Gamle elever var blandt andre med til fejringen af jubilæet

BIRKELSE: Fredag den 9. oktober afholdt Vedsted Friskole sit 125 års jubilæum. Det skete først ved en åben reception, hvorefter skoleleder Mikael Rasmussen bød velkommen til godt 300 gæster.

Borgmester Mogens Gade fik ordet og ønskede skolen tillykke. Her takkede han også for det gode samarbejde og det flotte arbejde, der bliver udført på skolen. Han betragtede det ikke som en konkurrent til folkeskolen - men et godt supplement.

Peter Bendix fra Dansk Friskoleforening fortalte om de danske friskoler og arbejdet, der udføres.

Forældrerepræsentant og ildsjæl Lotte Engelbrecht fortalte om den store opbakning, der er fra forældre i skolen. Er der brug for en ny legeplads eller et nyt tag på hallen, stiller der altid hjælpsomme hænder op. Lotte sluttede med at præsentere bogen om Vedsted Friskole, der blev udgivet på dagen.

Der blev også afsløret en erindringssti med fodaftryk af samtlige nuværende elever samt en navnetavle.

I forsamlingshuset var der udstilling, hvor Lokalhistorisk Forening for Vedsted og Omegn havde fundet skolebilleder frem. Det vakte stor interesse.

Der blev også afsløret et nyt billede til gavlen i forsamlingshuset, som lærer Søren Nymark står bag.

Senere var der så den store klassefest for tidligere elever, tidligere og nuværende ansatte. Her var der premiere på Friskolesangen skrevet af elever og Vibe F. Sørensen. Skolens lærere fremførte sagen.

Gæsterne kunne nu feste og hygge sig med skolekammerater. Lotte Engelbrecht kunne fortælle, at godt 200 eksemplarer af bogen om skolen allerede var solgt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...