Det har været et tilbagevendende emne i adskillige år. Aabybro IF’s klubhus på Viaduktsvej er uddateret - og fodboldklubben i kommunens største by mangler et ordentligt sted at samles.

Derfor har Jammerbugt Kommune tidligere bevilget fire millioner kroner til at etablere et nyt klubhus. Nu arbejder en styregruppe dog med planer om et såkaldt foreningshus, som skal rumme andet end fodboldklubben. Dermed kan der komme flere penge på tale, lyder det fra kultur- og fritidsudvalgets formand, Helle Bak Andreasen (V).

- De har haft et beløb at arbejde med i nogle år. Om vi kan finde yderligere bevilling, skal diskuteres i kommunalbestyrelse. Vi vil gerne se på et udkast til, hvad det kan blive, og hvordan det kan være, siger hun.

6. januar mødes styregruppen bag Aabybro Foreningshus, som projektet er navngivet. Her er kommunens repræsentanter ligeledes for at kigge på, hvad planerne kan blive til.

- Vi må diskutere, hvad der sker. Men der skal gerne ske noget snart. Man kan måske arbejde med en første fase, hvor man etablerer et nyt klubhus, og så kan der bygges yderligere på i forhold til et foreningshus, lyder Helle Bak Andreasens tanker.

Fra Jammerbugt Kommunes side er der et hvert fald et ønske om, at Aabybro IF ikke skal vente alt for længe med at bruge det bevilgede beløb til et nyt klubhus. Behovet er nemlig stort.

- Vi skylder børn og unge dernede et klubhus. De har haft brug for det i mange år, og jeg vil gerne have realiseret det inden for en overkommelig tidshorisont. Et foreningshus bakker jeg også op om, men hvis der skal mange flere millioner til, og man skal søge en masse fonde, så synes jeg nok, at man skal realisere et klubhus snart, siger udvalgsformanden.

Aabybro IF’s formand Hans Arne Pedersen har tidligere udtrykt ønske om få et nyt klubhus etableret i 2020. Men nu står der 2021 i kalenderen, og diskussionerne om et foreningshus begynder først for alvor her i januar.

- Fra kommunalbestyrelsens side har jeg mandat til at sige, at de nuværende midler skal gå et klubhus, der realiseres inden for en overkommelig fremtid. Det er så fint, hvis det kan forenes med et foreningshus, slutter Helle Bak Andreasen.

Aabybro IF flyttede ind i det nuværende klubhus tilbage i 1974. Dermed er det Jammerbugt Kommunes ældste klubhus.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...