OL: For sports-elskere og de fleste atleter er udskydelsen af OL rigtig ærgerlig, men for Emil Kjeldgaard Petersen er det ikke den store katastofe

PANDRUP: OL løber ikke af stablen i 2020 - måske ikke engang i 2021. Udsigterne er svære at spå om, og for mange ældre atleter kan det betyde, at de ikke får et sidste OL med. Sådan er det dog ikke for den unge, nordjyske skeetskytte Emil Kjeldgaard Petersen fra Vester Hjermitslev, for selvom udskydelsen sker på grund af en alvorlig situation i verden, så passer den egentlig fint ind i Emil Kjeldgaard Petersens liv.

- Det er sådan set godt for mig. Jeg havde svendeprøve (tømrer, red.) fra februar til marts, så der havde jeg ikke mulighed for at træne optimalt frem til OL-kvalifikationen, som lå i maj, men nu da den er flyttet, kan jeg være mere klar, når det gælder, fortæller den unge nordjyde, der til daglig træner i Jetsmark Sogns Jagtforening.

Det er nemlig fortsat et stort mål for ham at kvalificere sig til OL i Tokyo .

- Det er uden tvivl stadig et mål for mig at komme med til et OL. Det er jo det, jeg har kæmpet for de sidste fire år, siger Emil Kjeldgaard Petersen.

Han pointerer selv, at han er en ung skytte og har mange år tilbage af sin karriere, så hvis OL sågar skulle blive udskudt med to år, så er han ikke så nervøs - hverken for sin karriere eller sin motivation.

- Jeg kan godt holde motivationen oppe. Lige nu har vi jo ikke rigtig mulighed for at træne, og lige nu træner jeg kun en gang om ugen, og sådan ser det ud til at fortsætte det næste lange stykke tid, men det tror jeg ikke, at jeg mister pusten af, fortæller Emil Kjeldgaard Petersen.

Men han kan sagtens forstå frustrationen fra andre atleter, og han udtrykker da også, at det ville være en katastrofe, hvis OL ikke kunne løbe af stablen i 2021.

Endelig tid til at arbejde

Skeetskydning foregår udendørs, men det ændrer ikke på træningsforholdene. Skydeklubberne har nemlig også lukket ned i denne tid, så når Emil Kjeldgaard Petersen skal forsøge at holde sin form og træning ved lige, så må det blive hjemmefra. Her kan han løbetræne, styrketræne, og lave sigteøvelser - selvfølgelig uden patroner - hvor han øver sig i at tage geværet op på samme måde hver gang.

Han trøster sig dog med, at de fleste konkurrencer resten af sæsonen er aflyst.

Emil Kjeldgaard Petersen er ikke fuldtidsskytte. Det er der faktisk ikke rigtig nogen danske skytter, der er. Han blev for en lille måned siden færdig som tømrer, og intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

- Nu har jeg faktisk endelig noget tid til at arbejde, for det er faktisk ikke normalt noget, jeg har så meget tid til. I højsæsonen træner jeg typisk fem gange om ugen, og så har jeg også rigtig mange rejsedage til konkurrencer og træningslejre i udlandet, som går ud over et almindeligt arbejde. Sidste år havde jeg godt 160 rejsedage til udlandet, og foruden dem så har jeg også mange konkurrencer herhjemme i weekenderne, fortæller den unge nordjyde.

Stort set alle andre lande end Danmark har skytter, der skyder på fuld tid som professionelle, og det betyder, at de har nogle helt andre forhold, vilkår og muligheder.

- Konkurrencen er ekstrem hård, men vi har alligevel vist flere gange, at vi godt kan være med i toppen. Selvom de andre lande har fuldtidsskytter, så har vi tilgengæld andre ting, som vi lægger mere vægt på, end de gør i andre lande, for eksempel konditions -og styrketræning, lyder det fra Emil Kjeldgaard Petersen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...