Målet er at corona-teste over en kvart million nordjyder

NORDJYLLAND: Region Nordjylland fortsætter massetest af 280.000 borgere i de syv kommuner, der har været berørt af nedlukningen.

Det er: Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev, Jammerbugt, Thisted, Vesthimmerland og Læsø kommuner

Massetesten kan være med til at kortlægge udbredelsen af minkrelateret corona-smitte, skriver regionen i en pressemeddelels e.

Indtil nu er knap 120.000 nordjyder blevet testet, og håbet er, at det kan give viden om virus og eventuelle mutationer, når analyserne er færdige.

Borgmestre til borgere: Bliv testet

Frederikshavn Kommune var en af de første kommuner, der startede massetest op, og fra fredag er turen kommet til Brønderslev og Vesthimmerland Kommune.

Det er vigtigt, at alle fortsat lader sig teste, siger borgmestrene i de to kommuner:

- Coronaen huserer stadig, hvilket kalder på lokale test og fortsat ansvarlighed, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen (V).

Brønderslev-borgmester Mikael Klitgaard (V) har samme opfordring.

Hjælp til folk, der ikke kan møde op

Regionen og de berørte kommuner vil fortsat komme ud til borgere, der ikke selv har mulighed for at møde op til massetesten. Det drejer sig om borgere på plejehjem, i institutioner og i visse tilfælde også i borgernes eget hjem, hvis de af helbredsmæssige årsager ikke kan møde op.

- Jeg vil gerne opfordre til, at alle lader sig teste i Nordjylland, så vi kan få kortlagt, om der er tale om mutation, og vi kan få mest mulig viden om smitteudbredelsen generelt, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S) i pressemeddelelsen.

Man skal bestille tid på www.coronaprøver.dk , når man skal testes.

Torsdag var status vdr. massetest i de syv kommuner sådan:

Peter Witten
Kilde: Region Nordjylland
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...