Bratskov Tømrer- og Snedkerforretning er blevet overtaget af de unge kræfter bag Busk & Hammar ApS

BRATSKOV: Der hersker nye tider hos Bratskov Tømrer- og Snedkerforretning. Per 1. januar har tømrerfirmaet Busk & Hammar ApS overtaget den hæderkronede virksomhed på Jægerumvej ved Brovst. Grundlæggeren af Bratskov Tømrer- og Snedkerforretning ApS, Jan Kjelgaard, trækker sig en smule tilbage og bliver med egne ord almindelig lønmodtager på 37 timer om ugen.

- Jeg har arbejdet rigtig meget, siden jeg etablerede firmaet for 34 år siden. Nu er tiden kommet til at gå lidt ned i tid. Og da muligheden bød sig for et salg, så slog jeg til. Samtidig giver det også mening at kunne hjælpe de nye ejere godt i gang, siger den 63-årige tømrermester, som påpeger, at han fortsat tager telefonen på sit vanlige telefonnummer, hvis gamle kunder ringer og bestiller arbejde. Og fremtiden tegner da også lys.

I hvert fald er der masser af ungdommeligt gå-på-mod at spore hos folkene bag Busk & Hammar. De nye indehavere i skikkelse af Lars Busk Christensen på 22 år samt tvillingerne Emil og Sofus Hammar på 23 år er fulde af forventninger til det nye projekt. Med ét slag har de udvidet deres portefølje af kunder, der nu tæller alt fra private til boligselskaber og offentlige instanser.

- Vi har foreløbig fokuseret meget på egne byggeprojekter. Nu får vi også et stort antal service- og vedligehold-opgaver for blandt andet kommunen, konstaterer Lars Busk Christensen.

Han er søn af tidligere indehaver af el-firmaet Lyngens El-Service ApS i Halvrimmen, Ejvind Christensen. De to Hammar-brødre stammer fra Sulsted, og de tre unge håndværkere kender hinanden fra deres EUX-uddannelse i Aalborg, hvor tømreruddannelse og studentereksamen kombineres.

- Vi fandt hurtigt ud af, at vi nok skulle lave noget sammen, lyder det fra Sofus Hammar.

- På skolen brugte vi næsten al vores tid på at diskutere byggeprojekter. Efterfølgende fortsatte vi venskabet. Og så endte det med, at vi etablerede et firma sammen, tilføjer Emil.

Et sommerhusbyggeri var det første store projekt for de tre, som siden har fået mange andre byggeopgaver i kalenderen.

- Vi har altid haft ambitioner om at vokse, så da Jan foreslog en overtagelse, kunne vi hurtigt se mulighederne, forklarer Lars Busk Christensen.

- Bratskov Tømrer- & Snedkerforretning har altid stået for pålidelighed. Det vil vi også selv forbindes med, så derfor er det et godt match, fortsætter Sofus Hammar, der bakkes op af Emil:

- Rigtig mange kender firmaet fra Jans mange år i branchen. Da vi nu går fra at være tre til i alt fem medarbejdere, så giver det også mulighed for at takke ja til flere og større opgaver.

Busk & Hammar er rykket indenfor i Jan Kjelgaards hidtidige lokaler. Her er der både værksted, lager og velfærdsafsnit.

- Det skaber gode betingelser for, at vi kan fortsætte en positiv udvikling, fastslår Sofus Hammar med supplerende nik fra de to øvrige indehavere.

- Det kræver hårdt arbejde og selvfølgelig også dygtighed. At vi har Jan med på sidelinjen i forhåbentlig mange år endnu er kun en fordel for os.

Overtagelsen markeres med en reception for kunder og forretningsforbindelser, venner og familie 21. februar. Det foregår i lokalerne på Jægerumvej fra klokken 13.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...