Glædelig jul og godt nytår!

Glædelig Jul og godt nytår! Sådan har jeg sagt og skrevet mange gange den seneste tid. Og jeg mener det! Men tænker jeg at udsagnet er to adskilte hilsener? At jeg har ønsket en glædelig julefest og derudover ønsker et godt nytår?

Nej, jeg tænker det som et samlet udsagn for alle dem, jeg har sendt og sagt hilsenen til.

At Jul og Nytår må være fyldt med glæde og dermed være god og godt.

Juletravlheden har lagt sig. Juletræet er måske allerede på vej ud af stuen. Nu er det Nytårsaften, vi skal forholde os til. Skal der være raketter og bordbomber? Menuen er nok fastsat. Men hvad skal der købes ind?

Midt i alle overvejelserne sætter jeg mig ned. Finder noget beroligende musik. Tænder et lys. Ja sådan vil jeg forberede mig på det nye år. I stilhed og uden lange to-do lister. Det nye år skal være fyldt med stilhed. Selvfølgelig skal jeg nå meget, så jeg ikke lukker mig selv inde og isolerer mig. Det er i stilheden livet udfolder sig.

Her er for mig den naturlige sammenhæng i udsagnet om at ønske glædelig Jul og godt Nytår. Den stilhed, der julenat i stilhedens mørke hos hyrderne på marken blev afbrudt af Guds himmellys med englene skal fortsætte ind i det nye år. Hyrderne blev forskrækket og måske endda rystede i deres grundvold. De lå jo og sov. De oplevede natten blive som ved højlys dag. Englene sagde ikke til dem ”Der blev I nok forskrækket! Sov I bare videre”.

Nej englene sagde, at hyrderne ikke skulle frygte. De skulle gå til stalden for der at se det lille barn, Frelseren.

Ordene FRYGT IKKE vil jeg tage med mig fra Julen ind i det nye år. Ja, som hyrderne vil jeg også rejse mig og gå. Ordene frygt ikke skaber bevægelse. Når jeg tænker på det nye år, må jeg erkende, at det kan få mig til både at være bange og også frygte, hvad vil der ske?

Ordene frygt ikke er ikke sagt, som vi ikke længere må være eller vil være bange eller fyldt med frygt. Ordene er sagt, så vi ikke har noget at frygte, for Gud bærer også med på det, vi frygter. Vi er ikke alene. I sin søn Jesus Kristus har Gud endeligt og tilstrækkeligt vist sig for hver af os og for hele verden.

På den sandhed vil jeg lade Julens glæde blive til det nye års taknemmelighed.

Vær Velkommen, Herrens år.

Julenat, da vor Herre blev født,

da tændte sig lyset i mørkets skød.

Fader-Gud, os til glæde og gavn

nytåret henskride i Jesu navn.

Glædeligt nytår. Jens Chr. Meldgaard

Sognepræsten i Vadum

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...