Flaget var torsdag hejst ved rådhuset i Aabybro, da Jammerbugt Kommune for første gang kunne invitere til Grundlovsceremoni og byde ti nye danske statsborgere velkommen.

Det oplyser Jammerbugt Kommune i en pressemeddelelse.

- For at få dansk statsborgerskab skal en borger medvirke i en ceremoni i sin bopælskommune. Her skal borgeren erklære at denne vil overholde Danmarks Riges Grundlov og respektere grundlæggende danske værdier og retsprincipper, herunder det danske demokrati, oplyser de.

Borgmester Mogens Christen Gade indledte ceremonien med at byde velkommen og holde en tale, hvor han bl.a. kom ind på H.C. Andersens kærlighedserklæring til det danske land, “I Danmark er jeg født”.

- Men som borgmesteren sagde, behøver man ikke være født i Danmark for at have hjemme her. Dét er de nye danske statsborgere et levende bevis på. Borgmesteren sluttede sin tale af med at ønske de nye statsborgere stort tillykke, skriver Jammerbugt Kommune.

Efter borgmesterens tale blev de nye danske statsborgere kaldt op én efter én for at underskrive deres medbragte erklæring, hvorefter borgmesteren også skrev erklæringen under og lykønskede med statsborgerskabet. De nye danske statsborgere fik også alle overrakt en lille gave - bogen “TrapDanmark - Jammerbugt Kommune” – til minde om begivenheden. Hver af de nye danske statsborgere fik herefter en klapsalve med på vejen af de andre tilstedeværende. Bagefter den mere formelle del af ceremonien var der lidt til ganen, og der indtraf en hyggelig atmosfære.

- Den store glæde var tydelig at mærke blandt de nye danske statsborgere og deres pårørende, og der blev flittigt ønsket tillykke og taget billeder for at mindes den store dag, oplyser Jammerbugt Kommune.

Borgmester Mogens Christen Gade betegner Grundlovsceremonien er en højtidelig måde at byde vores nye danske statsborgere i kommunen velkommen.

- Jeg ønsker dem alle tillykke med statsborgerskabet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...