Jammerbugt rangeret som 91 af landets 98 kommuner

JAMMERBUGT: Ud af landets 98 kommuner skraber Jammerbugt Kommune næsten bunden, når det handler om at få ledige på sygedagpenge i arbejde eller anden afklaring.

Det viser Beskæftigelsesministeriet seneste benchmark-måling baseret på kommunernes regnskaber for 2017.

Jammerbugt Kommune ligger på en 91. plads ud af landets 98 kommuner.

I Nordjylland ligger kun Brønderslev Kommune ringere på en 92. plads.

Aalborg Kommune og Morsø Kommune er højdespringere i landsdelen på en hhv. 13. og 21. plads.

- Vi har som kommune været meget udfordret, og det ved vi godt, men denne måling er alligevel en øjenåbner, siger formand for beskæftigelsesudvalget Morten Klessen (S).

Samlet set for alle dagpengemodtagere ligger succesraten i Jammerbugt Kommune på en 66. plads ud af landets 98 kommuner.

Helt anderledes ser det ud, når det gælder ledige på kontanthjælp, hvor Jammerbugt Kommune ligger i top 10 på landsplan, og i Nordjylland kun overgået af Læsø Kommune på en 6. plads.

Til sammenligning ligger Aalborg Kommune på en 84. plads, når det gælder at få kontanthjælpsmodtagere ud af offentlig forsørgelse.

Hvorfor er der så stor forskel i Jammerbugt Kommune på succesraten for kontanthjælpsmodtagere og succesraten for dagpengemodtagere?

- Forskellen er faktisk lige så stor i Aalborg, blot med omvendt fortegn, siger Morten Klessen og fortsætter:

- I Jammerbugt Kommune skyldes forskellen nok, at vi er nogenlunde gode til at få uuddannede borgere i arbejde eller i gang med uddannelse, hvorimod vi desværre kun har et begrænset udbud af akademiske job og job for højtuddannede, siger Morten Klessen.

Beskæftigelsesministeriets måling placerer samlet set Jammerbugt Kommune på en landsdækkende 30. plads, når ledige i alle kategorier lægges sammen.

30.-pladsen konkluderes som bedre end forventet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...