Støtte fra Nordea-fondens kystpulje skal få flere lokale ud på fjorden

GJØL: Gjøl Sejlklub har længe ønsket at få en anden og bredere målgruppe blandt byens borgere ud på fjorden, og nu får de et nyt redskab.

Nordea-fondens kystpulje har netop fordelt 25,5 mio. kr. til 50 nye initiativer landet over, der skal styrke livet langs kysterne, og 163.000 kr. af disse går til Gjøl Sejlklubs Stand Up Paddle.

Støtten betyder, at Gjøl Sejlklub nu kan etablere en SUP-afdeling, der har været på tegnebrættet i et års tid.

- Vi har unik adgang til Limfjorden, og vi skal have mange flere ud og være aktive på vandet. Og det er der rigtig stor mulighed for med stand up paddle, siger Martin Nissen Nørgård, der er et af de medlemmer af klubben, der står bag ansøgningen til Nordea-fondens kystpulje. Ifølge ham er støtten den kickstart af en SUP-afdeling, de har ventet på.

- Stand up paddle er en af de nemmeste vandaktiviteter at tilgå. Men samtidig kan man søge mange udfordringer gennem ræs, langture eller sejlads i bølger - og få en unik styrkelse af hele kroppen, siger Martin Nissen Nørgård, der også ser naturoplevelsen på vandet som en vigtig måde at få borgerne ud på Limfjorden.

- Jeg er sikker på, at stand up paddle vil bidrage til det lokale fællesskab langs kysten. Og så er der mulighed for at få en helt anderledes oplevelse af livet i fjorden, når man kommer tæt på sæler og andet liv ved vandet, siger han.

Det totale budget til udviklingen af SUP-afdelingen lyder på 200.000 kr. De resterende 37.000 kr. lægges af medlemmerne selv i timer og penge. En af de store investeringer er i en trailer, der skal ombygges, så der bliver plads til opbevaring af boards, og så skal der laves ventilering og plads til brusebad. Derudover går pengene til indkøb af våddragter og sub-boards.

Den nye afdeling forventes at åbne i foråret 2019. Er man allerede medlem af sejlklubben, har man automatisk adgang til alle sejlklubbens afdelinger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...