Udtryk: Tatovør og barber, der også deler husstand privat, er åbnet under samme tag i Østergade. Forud ligger masser af arbejde med at få det helt rigtige udtryk

Aabybro: Den ene er tatovør. Den anden er barber og frisør.

Og nu er de flyttet sammen i forlængelse af Café Rhode midt i Østergade i Aabybro.

Så mens saksen og trimmeren summer hos den ene i Pernille´s Barbershop, så summer tatovørnålen med sin egen tone hos den anden i Lucky Star Tattoo.

Lars Gramkow og Pernille Therkildsen danner også par udenfor arbejdet, og det er en del af forklaringen på, at de har valgt at åbne deres respektive virksomheder i det samme hus.

- Vi er en travl børnefamilie, og vi kunne helt sikkert godt se, at det, at vi arbejder side om side kan gøre noget godt for vores familie, forklarer Lars Gramkow.

Han har travlt i sin del af bygningen, hvor Rasmus Styrbæk fra Fjerritslev er ved at få lavet en ny tatovering ovenpå en ældre tatovering.

Imens taler de to mænd lavmælt om børn, tatoveringer, arbejde og andet dagligdags.

- Det kan godt være, at vi ser lidt anderledes ud med vores mange tatoveringer, men dybest set er vi bare helt almindelige mænd, der får tårer i øjnene over vores børns første skoledag, griner Lars Gramkow. Imens vokser en tatovering af en pige, der selv tatoverer langsomt, men sikkert frem.

Lars Gramkow har arbejdet som tatovør i en årrække, og det er gået støt og roligt fremad siden han startede for sig selv.

- Jeg tager mit arbejde meget seriøst, og jeg velkommer i den grad den lovgivning, der nu er kommet, som kan få luget ud i nogen af dem, der giver branchen et dårligt ry, siger han.

- På samme måde har jeg også en klar holdning til, hvad jeg vil og ikke vil, og det ved folk, når de kommer her.

- Og det tror jeg faktisk mange godt kan lide.

Et mandligt univers

Inde hos kæresten Pernille ligger der også dybe overvejelser bag salonen - lige fra de grønne vægge, til samlingen af øl, whisky og rom, som er med i prisen.

- Jeg er gået efter at opbygge et univers, hvor mænd føler sig godt tilpas, forklarer Pernille Therkildsen, der sammen med Lars Gramkow også har været i blandt andet London for at hente inspiration.

Det betyder dog ikke, at hun ikke også klipper børn og kvinder i sin nye salon.

- Slet ikke, for det gør jeg meget gerne, smiler hun.

- Men jeg syntes simpelthen, Aabybro manglede et sted, hvor mændene kan have deres eget univers, og hvor man kan sidde og få en rom eller whisky og sætte hverdagen lidt på pause, mens man bliver klippet, får farvet hår eller får ordnet sit skæg, siger hun.

Torben Christensen, der ejer bygningen er helt enig.

Han er lige forbi for at få trimmet frisuren.

- Det er så godt det her. Det har vi virkelig manglet her i Aabybro, siger han.

Indtil videre er han kunde hos Pernilles Barbershop, men også han er fascineret af Lars Gramkows håndværk.

- Det kunne da godt være, man skulle prøve engang, siger han.

- Men jeg må hellere lige spørge min kone først.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...