Jan Christensen kan se tilbage på en god tid som cheftræner for i Aabybro IF's dameafdeling

AABYBRO: Gennem de seneste år har dameafdelingen hos Aabybro IF udviklet sig i stor stil. Det har førsteholdstræner Jan Christensen oplevet på egen hånd.

Han startede med 17-18 spillere, og i dag er der dobbelt så mange dameseniorer i klubben på Viaduktvej.

- Det er en god klub at være i. Pigerne er gode ambassadører, og deres sammenhold er stort. Holdene hygger sig på tværs af hinanden, og det har meget at sige, fortæller cheftræneren.

Jan Christensen startede som træner, da Aabybro IF havde ét seniorhold for damer. De befandt sig i serie 1. I dag spiller de i Jyllandsserien på anden sæson, og der er kommet et andethold til.

Derudover er der kommet et U18-hold til i dameafdelingen, hvilket øger bredden.

- Vi ved, at der kommer nogen op om et års tid. Der kommer nyt spillermateriale, og det gør det meget positivt at have et U18-hold. Jeg kan også se på dem, at de har et godt niveau, fortæller Jan Christensen.

U18-holdet træner sideløbende med dameseniorerne, hvilket gør springet fra pige- til damespiller nemmere. Det giver også mere af det lokale islæt, som allerede er på seniorholdene.

- Vores spillere kommer fra Aalborg eller Aabybro og omegn. Dem fra Aalborg er gamle Aabybro-piger, der studerer og er flyttet til byen. Men ellers er det i Aabybro, Birkelse og Nørhalne, at vores spillere bor, forklarer førsteholdstræneren.

Han har stor tro til det niveau, som den lange række af lokale spillere har.

- Med vores hold skal vi overleve i Jyllandsserien. Det er jeg ikke et sekund i tvivl om, at vi kan med de piger, der er der. Jeg er meget fortrøstningsfuld på det punkt, siger cheftræneren.

Denne sæson er især vigtig for Jan Christensen. Til årsskiftet stopper han nemlig som træner for Aabybro IF’s dameførstehold. Han ved endnu ikke, hvad fremtiden byder på fodboldmæssigt i det nye år.

- Nu har jeg haft dem i tre år og skal videre. Jeg kommer til at aflevere dem i Jyllandsserien. Det er jeg ikke et sekund i tvivl om. Det skal nok gå, siger han.

Jan Christensen kan til den tid se tilbage på en god tid i en klub, som han har fået et særligt forhold til.

- Jeg bruger meget af min tid i seniorafdelingen, og på tværs af herrer og damer er der et godt sammenhold. Herrerne ser vores kampe, og vi ser deres. Vi kender hinanden, og mange har spillet sammen på forskellige årgange og niveauer. Det er en utroligt god klub at være i, og det er en af de bedste, som jeg har oplevet. Der er styr på tingene, lyder rosen fra ham.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...