Alle 3-6 årige børn i seks daginstitutioner i Jammerbugt Kommune får i løbet af efteråret og næste forår besøg af kunstnerduoer en dag om ugen i seks uger. Tiltaget kalder kommunen Kunst-Gødning.

To pædagoger fra hver daginstitution får en miniuddannelse i at bruge og lave kunst sammen med børnene, og i november 2020 har pædagoger og ledere mulighed for at komme med til en afsluttende konference, hvor kunst til de små børn er i fokus.

Det er blevet muligt, fordi Jammerbugt, Vesthimmerlands og Mariagerfjord kommuner sammen med Børns Møde Med Kunst har modtaget støtte fra Kulturministeriet på 529.400 kroner fra puljen ”En tidlig kulturstart”.

Børn er små væksthuse med spirende ideer og evner, der skal vandes og gødes. Kunst-Gødning er med til at skabe gode vækstbetingelser for de 100 sprog børnene er født med. Projektet er baseret på mødet mellem kunstneren, barnet og pædagogen.

Kunst-Gødning handler om dannelse, som netop sker i det ”rum”, hvor børnene leger, eksperimenterer, møder det ukendte og tør lave fejl.

Kunstnerne, der skal ud til børnene, er vant til at arbejde med børn, og kunstnerduoerne sammensættes med forskellige kunstfagligheder, eksempelvis dans/billedkunst, scenekunst/foto eller litteratur/design.

Der er et stort læringsperspektiv i projektet, både for børnene, men i høj grad også for de, der arbejder med de 3-6 årige og derfor følges projektet også af forskere indenfor pædagogik og læring.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...