Gudstjeneste: Søndag den 19. januar prøver Biersted kirke at give søndagens gudstjeneste en noget anden indpakning

En gudstjeneste kan for nogen virke som en mærkelig størrelse. Den foregår ofte søndag formiddag. Præsten læser ting op fra Biblen, man knap forstår og så synges der salmer, man måske ikke altid kender.

Desuden ledsages sangen af orgelspil – et instrument, der for mange også levere en anderledes lyd.

Søndag den 19. januar prøver Biersted kirke at give søndagens gudstjeneste en noget anden indpakning.

Gudstjenesten flyttes ned i sognegården i Nørhalne. Orgelet skriftes ud med et band, der plejer at spille irsk folkemusik. Og efter gudstjenesten serveres der frokost og bandet leverer et lille indslag med deres egen musik.

Gudstjenestens form er dog den samme. Præsten prædiker, salmer synges og Biblens budskab forkyndes

Musikken til gudstjenesten får et folkemusikalsk præg. Bandet ”The Irish Waterfalls” består som sædvanligt af Susanne Jensen på harmonika, Niels Ole Jensen på bas, kor og vokal, Peter Jürgensen på guitar og kor, Leif Bjerregaard Pedersen på vaskebræt, ”stortromme”, mundharmonika, kor og vokal, samt Mogens Bjerre i forgrunden med vokal. Musikken er udpræget irsk og skotsk folkemusik, med respekt for den klang disse sange har krav på. Desuden sniger der sig også et amerikansk nummer ind i ny og næ.

En meget anderledes gudstjeneste, hvor festlig spillemandsmusik og elementer fra den almindelige gudstjeneste forenes i sognegårdens hyggelige rammer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...