24 børn fra indskolingen i Jammerbugt Kommunes skoler legede i den store have ved Bratskov i Brovst, oplyser Jammerbugt Kommune i en pressemeddelelse.

Bratskov var base for en ugelang sommercamp, som bød på leg med masser af læring, og eftermiddagslege, som alle mine kyllinger samt ståtrold, er belønning efter en formiddag med mere stillesiddende aktiviteter.

Eleverne blev alle hverdage i uge 30 hentet og bragt til og fra campen, og der er morgenmad samt en god frokost klar i Brovst Sport- og Kulturcenter.

Det hele var gratis, og det skyldes, at et flertal i Folketinget har bevilget 200 mio. kr. til gratis sommeraktiviteter for børn og unge i sommerferien. Beslutningen kommer som følge af konsekvenserne af Covid-19, hvor mange børn og unge har været ekskluderet fra fællesskaber i og uden for skolen.

Jammerbugt Kommune har modtaget 1,4 mio. kr. fra puljen, og derfor har Jammerbugt Ungdomsskole modtaget midler til blandt andet at kunne arrangere tre sommercamps for henholdsvis indskoling, mellemtrin og udskoling hen over sommeren. Målgruppen er børn og unge i alderen 6-17 år, og aktiviteterne skal have fokus på faglig læring og fremme den sociale trivsel ved at indgå i inkluderende fællesskaber.

Og for 10, snart 11-årige, Malik Sø Willumsen fra Bonderup var sommercampen et sjovt indslag i sommerferien.

- Vi har hygget os. Det er ret sjovt. Vi leger og hører historier om eventyr, forklarer han, mens 10-årige Lili Mai Storgaard fra Arentsminde lytter med.

- Det er også sjovt, fordi man lærer en masse nye at kende og får nye venner. Det er Beate, Marlene og Mathilde og mange andre, fortæller hun.

Leg og læring

Campen for indskolingen handler meget om leg og at få læring med i legen, fortæller en af campens lærere, Simone Ejsing. Der bliver taget udgangspunkt i eventyr.

- Første dag fik de fortalt eventyr. Bagefter talte vi om, hvad et eventyr kan indeholde, for eksempel drager, og hvordan man bygge fortællingen op, mens de sidder og tegner eventyr, fortæller Simone Ejsing. - Senere på ugen skal de så fortælle deres egne eventyr ud fra deres tegninger, forklarer hun.

Sommerland og strandtur

Desuden har børnene været på tur rundt i området ved Bratskov og fundet ting i naturen. Ud over leg og læring, så bød ugen også på oplevelser som en tur i Fårup Sommerland samt en strandtur, og det styrker også fællesskabet.

- Vi har så talt om, at det er firkanter, cirkler eller trekanter. Det er fagligt meget bredt, og om eftermiddagen leger vi i en halvanden time efter at have siddet stille og været koncentreret om formiddagen, siger Simone Ejsing.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...