KULTUR: Tranum Strandgård Kunst- og kulturcenter er klar med en sommerudstilling

Tranum Strandgård Kunst- og Kulturcenter åbner sin sommerudstilling åbner 27. juni.

Det oplyst kunscentret i en pressemeddelelse.

Udstillingen er med Hardy Brix, Bente Lyhne og Bodil Lisbeth Thomsen fra kunstnergruppen K5 og har Poul Jepsen med som gæst.

- Det er fire erfarne kunstnere, alle uddannet på Århus Kunstakademi, der præsenterer værker i form af skulptur, isprint, maleri, akvarel, collage og foto under overskriften ”Artefakter”, oplyser de.

”Artefakter” beskriver de som menneskeskabte genstande forarbejdede eller fundet i naturen.

- Forveksles måske med naturens egne skabelser. Vi må sanse naturen og mennesket. Menneske og natur. Natur og kultur og kunst i nært samspil. Intet kunne være mere relevant på stranden i Tranum, hvor havet, stranden og vinden er i konstant bevægelse med og mod mennesket, oplyser kunstcentret.

Hardy Brix er kendt som søgende og rejsende billedkunstner. Især akvarel og forskellige former for tryk. Eksperimenterende med farvernes levende, legende organiske processer i spontan bevægelse. Er særligt knyttet til arktisk Grønland og Svalbard og den antarktisk motivverden fra talrige rejser. Arbejder ikke alene på rejsen, men under selve rejsen i bevægelsen på sejladsen, på flyveturen.

Bodil Lisbeth Thomsen er maler, grafiker, billedhugger, fotograf. Berejst i de varmere lande. Gerne på motorcykel i tæt kontakt med de skiftende landskaber. Det levende i bevægelse og forvandling, Mennesket i naturen. Naturen i mennesket. Ikke blot registreret ude fra, men mennesker oplevet i deres psykologiske adfærd i sociale, religiøse, mytologiske sammenhænge. Dansen som udtryk.

Poul Jepsen er billedhugger. Arbejder med skulpturerne mange materialer som træ, beton og bronze. Halvnaturalistiske figurer. Organisk stiliserede abstraktioner over menneskekroppen, ofte som udtryk for en følelse, en tanke eller en historie - gerne politisk samfundsmæssig om ulighed, ulogik, utopi. Er yderligere engageret i teaterets verden.

Bente Lyhne: Maleri, foto samt collager, der kan være samlet af genbrugte fragmenter af egne tidligere værker og af selve naturens materialer: Blade og jordens farver. Motiver fra naturens egne bade kaotiske og organiserede udtryk af steder som måske, måske ikke findes. Som visuel musik på papir. Har også en relation til teaterverden.

Udstillingen åbner med skyldigt hensyn til corona-situationen og dens begrænsninger.

- Derfor åbner udstillingen denne gang desværre uden festlig fernisering og med alkohol alene til hænderne. Kunstnerne forventes at være til stede ved præsentationen 27. juni, kl. 14.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...