KVIKT: Fårup med dobbelt-a i stedet for å - skiltningen i ny rundkørsel er en ommer

Godt nok er vi nordjyder lidt imod de der bolle-å’er. Det specielle danske bogstav blev indført ved retskrivningsreformen i 1948, men vi kan roligt sige, at det ikke er slået igennem alle steder.

Heller ikke i Jammerbugt Kommune, hvor f.eks. Faarupvejen staves med dobbelt-a som i de gode, gamle dage.

Men Fårup Sommerland, selve Fårup by og mange andre stednavne i og omkring Fårup er kommet ind i det nye årtusinde med bolle-å’er i store mængder. Vi nævner i flæng:

Fårup Sommerland, Fårup Camping, Fårup Hotel, Fårup Skovhus. Og stavemåden understøttes af navnesøsteren Fårup nede ved Randers, hvor de godt nok har et andet postnummer, så man kan kende Fårup’erne fra hinanden.

Og der er også Fårup'er med bolle-å andre steder. Faktisk er det lidt af en opgave at opdrive andre Fårup-stednavne end netop Faarupvej ved Saltum, hvor man holder fast ved det gamle dobbelt-a.

Så skiltene i rundkørslen, der er helt spritnyt anlagt, skal skiftes ud. Både det, der viser til Faarup Sommerland, og det, der viser 4 km til Faarup.

Og nu vi er i gang - så er også skiltet, der viser 39 km til Aalborg, en kikser:

- Jo. Det er blevet lidt for kort. Vi skal have et nyt, der passer, siger Kristian Olsen fra teknik & anlæg i Jammerbugt Kommune.

Men bortset fra det er rundkørslen klar og brugbar, selvom den blev lidt forsinket på grund af corona-nedlukning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...