TURISME: Planer om en sti mellem Blokhus og Løkken, som skal gøre det mere attraktivt at bevæge sig rundt i ferielandet til fods og på cykel

Et soltorv, en svingbro og nye faciliteter til fiskeri og friluftsliv. Realdania støtter nu seks realiseringsprojekter i fem kommuner langs Vestkysten med 21 millioner kroner. Projekterne giver udvalgte steder i ferielandet et løft til gavn for gæster og lokalsamfund - et af stederne er.

Det oplyser Realdania i en pressemeddelelse.

- Vestkysten har potentiale for mere helårsturisme - og dermed for øget beskæftigelse og mere liv i lokalsamfundet. De seks udvalgte projekter binder natur, byliv og mennesker sammen og vil give nye oplevelser til både beboere og besøgende. Det er en vigtig pointe, at udviklingen ikke sker på bekostning af den rå og uberørte natur, der er en attraktion i sig selv på Vestkysten, oplyser Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i foreningen Realdania.

Et af projekterne er en sti mellem Løkken og Blokhus, som skal gøre det mere attraktivt at bevæge sig rundt i ferielandet til fods og på cykel.

De seks udvalgte projekter befinder sig fra nord til syd langs vestkysten - de andre er blåvang, Vejers Strandby, hvide Sande og Thorup Strand.

I Thorupstsrand skal der skabes rammer, som gør, at de mange gæster kan opleve kystfiskeriet på nært hold, i sikkerhed og uden at være til gene for erhvervsfiskerne.

I Løkken skal De Maritime Huse med faciliteter til fiskere og outdoor-turister give bedre muligheder for kystfiskeri og friluftsliv.

Kommunerne bidrager selv med cirka 46,6 mio. kroner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...