OPRYKNING: En god sæson sendte Aabybro Golfklub tilbage i 3. division. Senere i år skal andetholdet også spille for oprykning

AABYBRO: I den kommende sæson er Aabybro Golfklub igen i 3. division i den såkaldte Danmarksturnering. Her dyster landets elitegolfspillere mod hinanden i holdkampe.

Gennem 2019 har Aabybro-spillerne sikret oprykningen fra 4. division efter en puljesejr, hvor Rold Golfklub, Volstrup Golfklub og Aalborg Golfklub blev sat til vægs. Dermed er klubben tilbage i den division, som de tidligere har deltaget i.

- Vi har et godt sammenhold, og vores unge spillere bliver bedre. Når man gider hinanden, kommer man mere ud og spille golf. På den måde forbedrer de sig meget. Folk spiller på kryds og tværs af alder og handicap. Det er super fedt, fortæller træner Jens Bjergegaard.

Oprykningen blev sikret efter en sejr over Rold på hjemmebane i næstsidste divisionskamp. Derfor kunne et nederlag tåles i årets sidste kamp mod Volstrup.

Dermed kunne en lang række kendte ansigter i den lokale golfklub fejre sæsonens afslutning.

- Mange har været her i flere år eller været juniorer her. Det er en fin, lokal base, som vi har. Der er kommet lidt til udefra, men det er ikke så mange, fortæller klubbens træner.

Klubbens andethold på herresiden vandt også deres pulje, og dermed skal de spille oprykningsspil i september for at kæmpe sig fra kvalifikationsrækken til 5. division.

En total elitetrup på mere end 30 herre- og damespillere betyder også, at Aabybro Golfklub til næste år tilføjer et tredje herrehold, ligesom man også har et damehold.

- Vi har fået en del spillere, som virkelig vil det, og de fortjener også at spille. Så vi laver et tredjehold, så de kan komme ud og spille. Så kan vi også håbe, at der kommer flere til.

- Jeg er helt sikker på, at klubben sætter pris på vores store skare af elitespillere. Det er vigtigt, at folk føler, at de hører til. Når vi så har over 30 medlemmer i en gruppe af elitespillere, så betyder det noget for klubben. Om vi spiller i 3. eller 4. division er måske lidt mere underordnet for dem, siger Jens Bjergegaard.

Når førsteholdet for klubbens herrer skal kæmpe i 3. division, så er der også mulighed for at skrive historie i klubben. Tager de skridtet videre til 2. division, så er det nemlig første gang i Aabybro Golfklub, at man rammer det niveau.

- Det er tæt på, at vi kan være med i 2. division også. Så vi skal i hvert fald spille i 3. division. Men der er et lille skridt. Det skiller mest mellem 3. division og 2. division. Jeg er ikke helt sikker på, at vi er der endnu, men vi er på vej, siger golftræneren.

Han fokuserer dog mest på at beholde truppens tilgang til spillet og hinanden.

- For mig handler det om sammenholdet. Så betyder det ikke så meget, hvilke divisioner vi spiller i, slutter Jens Bjergegaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...