OMBYGNING: Eleverne har fået nyt skolekøkken og nye lokaler bla. til natur og teknologi og håndværk og design - de har også fået nye klasselokaler

Saltum Skole har markeret, at de har fået skolen kraftigt renoveret for i alt 11,6 mio. kroner. Det foregik helt stilfærdigt og coronavenligt i ugen op til den torsdag aften, hvor en del af eleverne fik besked på, at de igen skal sendes hjem til hjemmeundervisning. Men inden da nåede man at glæde sig over de nye lokaler ved, at eleverne klassevis fik kagemand i hver deres lokale og på den måde lavede hver sin lille markering - sammen hver for sig.

Således foregik det uden hverken taler, samlinger eller hvad der ellers plejer at være kutyme.

- Vi synes ikke, vi kunne vente længere, også for børnenes skyld. Vi har slet ikke markeret det eller fortalt vores omverden, hvor pænt det er blevet. Forældrene kan ikke komme herind, konstaterer Søren Wille Jeppesen, der er konstitueret skoleleder.

I skolekøkkenet var et valghold i 8. klasse i gang - de skulle bage æbleboller i det ny køkken, som er skinnende og flot og moderne.

Madkundskabslærer Ingrid Damgaard er meget begejstret for det ny skolekøkken og fremhæver de nye ovne og de nye skabe som er lette at gøre rene.

- Det betyder, at når elevene kommer her, så er der en hel anden stemning. I det gamle lokale kunne man åbne en skuffe og finde madrester. Det her giver virkelig glæde og lyst - det er virkelig appetitligt, når man går i gang. Alt inventar er skiftet ud, fortæller hun.

Skolekøkkenet har også fået udsugning og gode skabe til opbevaring af mad.

I natur og teknologi var 3. klasse i gang med et projekt, hvor de har samlet blade i skoven, som skulle sættes på nogle tegninger. Bladene var bredt ud på et kæmpe bord i midten, som er omgivet af god gulvplads og en række borde i siden, hvor der også er håndvaske.

- Det gode ved det her er, at der er god plads. Man kan være meget central her og tættere på eleverne. Og det er nemt at gøre rent bagefter, fortæller Peter Tønder, der er lærer i natur og teknologi.

Sara Mohammed Araf var optaget af at klippe bladene til.

- Jeg synes, det er ret sjovt. Vi kommer ud og se naturen. Det er et af mine yndlingsfag, fortalte hun.

Også i fysik har skolen fået et nyt faglokale, hvor eleverne var i gang i grupper ved de nye borde.

- Der er blevet lavet helt om herinde, konstaterer fysiklærer Henrik Johnsen.

Han hæfter sig ved, at bordene har en bedre størrelse, og at der er en projektor, så man kan vise ting fra computer i undervisningen. Det gammelkendte set up med et parti med stolerækker, hvor eleverne sidder i forskudte højder som i en biograf, er nu historie i Saltum.

Selv om fysik ikke ligefrem er Mathilde Ulrick Poulsens yndlingsfag, glæder hun sig over det ny lokale.

- Det er meget bedre, end det var før. Det var godt med den renovering, siger hun.

Fællesområderne er også sat i stand og fremstår indbydende med siddepladser og kroge, hvor eleverne kan arbejde.

En stort rum, som man kommer ind i ved hovedindgangen, er blevet delt op i to af en gigantisk trappe, som også fungerer som gode siddepladser.

- Det er vores aula, som vi kalder Store hjerte. Det er her, pulsen slår. Det kan bruges aktivt i undervisningen, hvor børn kan sidde på trappen, fortæller Søren Wille Jeppesen.

Alle klasselokaler på mellemtrinnet er sat i stand og har fået ventilation.

De gamle lokaler trængte virkelig til en kærlig hånd, oplyser skolelederen.

- De var meget nedslidte. Faglokalerne var virkelig tjenlige til en renovering, konstaterer han.

Elevrådsformand Jakob Stevn Kollund havde engelsk med resten af 9. klasse i Store Hjerte - hvor den ny trappe indgik i undervisningen.

- Det er fedt, vi har fået nogle siddepladser, men det er træls, at vi på grund af corona ikke må bruge det, konstaterede han.

Der gælder regler for, hvor de forskellige klasser skal være, så ikke hele skolen bliver blandet sammen.

Håndværk og design har fået helt nye lokaler i kælderen, som er delt op i tre mindre enheder med glasvægge i mellem, så mindre grupper kan være i gang med forskelligt arbejde på samme tid, mens læreren stadig kan bevare overblikket.

Skolen har også fået nye toiletter.

Ombygningen gik i gang i foråret 2019 og blev taget i brug efter sommerferien i år. Og nu er det altså også markeret, at skolen er blevet nærmest ny.

Der går 171 børn på Saltum Skole.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...