Gjøl jagtforening har i weekenden holdt sæsonafslutning. Det oplyser Kurt Svendsen fra flugtskydningsudvalget, som beretter, at der trods corona var mødt 35 personer op fordelt på både juniorer, kvinder samt unge og gamle mænd.

Han melder om en rigtig god afslutningsskydning i et super septembervejr.

- Det gik jo sådan set rigtigt godt. Der var god optimisme, og folk gik og hyggede sig og holdt afstand og sprittede fingre og overholdt coronakravene, fortæller Kurt Svendsen.

Dagen bød på hård konkurrence.

- Der var hård konkurrence i alle discipliner. Der var tre unge skytter, som deltog i henholdsvis i juniorrækken og ligeledes i samme række som de voksne, hvor de også fik flotte placeringer. Der var fine præmier i disciplinerne: Jagtskydning, Sporting og Combi skydning fra 1. pladsen til 5. pladsen.

Det er nyt, at der er så unge deltagere med - de yngste var 10, 11 og 12 år.

- Vi kunne godt tænke os, at der måske kunne komme nogle flere, siger Kurt Svendsen.

Han peger på, at det er spændende at skyde flugtskydning, hvor man skyder efter et bevægeligt mål.

- En lerdue kommer flyvende ud i luften. Det er også en form, hvor man kan træne til at blive en god jæger. Fuglene i naturen er også i bevægelse og sidder ikke stille og venter på at blive skud, fortæller Kurt Svendsen.

Gjøl Jagtforening har også kurser hver mandag for jagtaspiranter og nyjægere, hvor de giver dem undervisning. Hvis man skal have jagttegn, skal man bestå en haglskydeprøve, og den kan man træne til på banen. Selv om dagen var en sæsonafslutning, fortsætter træningen om mandagen oktober ud af hensyn til dem, der skal op til prøve.

Banerne har været lukket ned frem til midt maj grundet covid-19. Udover at have åbent mandag er der siden maj blevet trænet hver onsdag med ca. 30-40 skytter, der har mødt op hver onsdag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...