TOPSCORER: Med fem mål i de fire første 2. divisionskampe i den nye sæson ligger Bardhec Bytyqi øverst på topscorerlisten. Dermed høster han frugterne af det arbejde, som offensivspilleren har haft fokus på i Jammerbugt FC

Da Bardhec Bytyqi først kom til Jammerbugt FC på en lejekontrakt i starten af 2019, var det i AaB’s øjne en talentfuld venstreback, som superligaklubben sendte nordpå.

I forbindelse med lejekontrakten stod det klart, at dansk-albanerens tid i AaB var ovre et halvt år senere ved kontraktudløb. Men klubben understregede hans talent og begrundede skiftet med en lang vej til førsteholdsfodbold i landets bedste række. Nu er 23-årige Bytyqi en afgørende profil i den vendsysselske divisionsklub - bare ikke som back.

I Jammerbugt FC betragtes han som en særdeles offensiv kantspiller, hvilket også har bragt ham til toppen af topscorerlisten i 2. division efter fem mål i de første fire kampe. Derudover kom han også på tavlen i pokalkampen mod Vejgaard for to uger siden.

- Jeg har aldrig set mig selv som back. Så det var dejligt, at Bo (Zinck, cheftræner i Jammerbugt, red.) tidligt kunne se, at jeg ikke skulle spille der. Jeg skulle spille på kanten, lyder det fra Bardhec Bytyqi.

- Det var stort for mig, og jeg nyder min tid i Jammerbugt. Der har været hårde tider, men jeg føler, at jeg er vokset meget, siden jeg kom til. Jeg er blevet mere kampafgørende og fået bygget på mit slutprodukt, tilføjer han.

Senest scorede kantspilleren to mål inden pausen mod Dalum. Inden da stod han også for to mål i sejren over B93. Det er altså en målfarlig kantspiller, som løber rundt på træningsbanerne i Pandrup - og det er ikke et tilfælde.

- Mange af de tidligere sæsoner har jeg spillet gode kampe. Men mit slutprodukt har aldrig været der. Der har jeg lagt rigtig hårdt på. Jeg har set video for at lære, hvor man skal være på de rette tidspunkt. Vi har også analyseret mine løb og arbejdet på mine afslutninger. Det er der gået meget tid med, siger Bardhec Bytyqi.

Dermed stemmer hans rolle på grønsværen bedre overens med eget selvbillede som fodboldspiller.

- Jeg har jo altid følt, at jeg kunne score mål. Nu begynder de at gå ind, og det er dejligt. Det handler selvfølgelig også om noget selvtillid, som hele holdet har lige nu, siger han.

Selvtilliden ligger især i, at Jammerbugt FC ikke har tabt en turneringskamp i det indeværende kalenderår. Det betyder også, at de er ubesejrede efter fire kampe i den nye sæson - og har tre point ned til nærmeste efterfølger.

Det kan meget vel være den vigtigste sæsonstart i klubbens historie. Efter den indeværende sæson skal 2. divisionsholdene nemlig opdeles i den nye divisionsstruktur, der træder i kraft fra næste sommer. Det betyder, at man kan ende i fire forskellige rækker - Danmarksserien, 2. division, 1. division eller NordicBet Ligaen.

I øjeblikket ligger Jammerbugt FC til at rykke op i NordicBet Ligaen, hvis de holder kadencen. Fortsætter formkurven, kan det også gøre klubben aktuel for Bardhec Bytyqi efter den nuværende kontrakt, der udløber ved årsskiftet.

- Det ville selvfølgelig betyde noget for min beslutning. Jeg har gjort mig nogle tanker om det, men jeg ved ikke noget endnu, siger han.

- Jeg har ambitioner om at komme videre og spille på en højere hylde. Det ved Jammerbugt også godt. Men samtidigt har jeg det rigtig godt i klubben og føler, at jeg kan udvikle mig her, forklarer han.

Lørdag kan Bardhec Bytyqi forsvare sin topscorerposition, når Jammerbugt FC møder FC Sydvest i 2. division.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...