Tendens: Naturstyrelsen Himmerland oplever kraftig stigning i antallet af bookinger

Der findes med garanti dem, der vil mene, at den danske sommer 2020 indtil videre ikke ligefrem har animeret til primitiv overnatning i det fri.

Men der findes tydeligvis også en del, der ikke sådan lader sig afskrække af et par regnbyger og nattemperaturer ned i nærheden af det vinteragtige.

Det sidste kan de i den grad tale med om hos Naturstyrelsen Himmerland, som står for driften i størstedelen af Rold Skov.

- Hvor vi typisk har ligget på fire-fem bookinger i døgnet de foregående år, ligger vi i år typisk på mellem 10 og 20 bookinger i døgnet.

- Og vi kan også klart se en tendens til, at der er flere udlændinge, der vælger de mere primitive overnatningsformer, som vi kan tilbyde.

- Det gælder både tyskere og hollændere - og indtil videre også en enkelt franskmand, konstaterer Lisbeth Busk, der som sekretær hos Naturstyrelsen er kvinden, der har ansvar for at holde styr på bookingerne.

Med til historien hører, at det rent faktisk kun er på to lokaliteter i Rold Skov, der er krav om, at man booker sig ind på forhånd. Nærmere bestemt: Jamborettepladsen og Klodholmpladsen.

På de forskellige shelter-pladser i området kan man frit slå sig ned, hvis man ellers kan finder en ledig shelter - og på de øvrige teltpladser i skoven behøver man heller ikke at melde sin ankomst i forvejen.

Netop i år er der kommet tre nye områder med fri teltning til i Rold Skov, således at der nu i alt er fire steder, hvor man frit kan overnatte i telt, i hængekøje eller hvordan man i øvrigt lyster: Nørreskoven, Fællesskoven, Brændeskoven og Mosskov/Øster Bane Skov.

- Eneste krav er groft sagt, at man overholder ”1-2-3”-reglen: Kun én nat samme sted. Højst to telte ved siden af hinanden og højst tre personer i samme telt.

- Derudover skal man naturligvis være opmærksom på, at man ikke forstyrrer de andre overnattende gæster i skoven.

- Og så skal man selvfølgelig også huske at tage sit affald med sig igen, indskærper Lisbeth Busk.

Netop tiltagende skovsvineri kunne man måske godt forestille sig ville være en negativ bivirkning ved de mange ekstra overnatninger i skoven, men foreløbig har det ikke vist sig at være noget større problem på de lejrpladser, Naturstyrelsen Himmerland har tilsynet med.

- Når jeg hører om affald, der ligger og flyder i naturen, er det som oftest ved Store Økssø, hvor det typisk er en bredere offentlighed, der færdes.

- I de snart 20 år, jeg har været ansat hos Naturstyrelsen Himmerland, har jeg kun yderst sjældent hørt om affaldsproblemer på vore forskellige lejrpladser rundt om i skoven.

- Dem, der vælger at overnatte under primitive former i Rold Skov, er typisk gæster, som værner om naturen - og derfor sørger for at rydde ordentligt op efter sig, konstaterer Lisbeth Busk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...