Vi er i den tid, som typisk betyder den begyndende højsæson for Etly Klarborg. Hun står bag de populære Klarborg-nisser, som blandt andet sælges i familiens egne butikker på Rødhusvej ved Moseby samt i Hune.

Men i år bliver det - lige som for så mange andre i 2020 - en anderledes oplevelse for Klarborg-familien.

- Efter kommunerne er lukket af, har vi valgt at lukke butikken i Hune indtil videre. Både vores fastansatte og deltidsmedarbejdere deroppe kommer fra Aalborg, fortæller Etly Klarborg.

Dermed er det kun butikken i Gammelbo på Rødhusvej, som holdes kørende, mens restriktionerne rammer Jammerbugt Kommune.

- Der har vi valgt at holde åbent, og så må vi se, hvad der sker fra den 3. december. Vi håber jo på, at der åbnes igen. Vi kan virkelig mærke, at kommunerne er lukket af - både i Gammelbo og i Hune, før vi lukkede butikken. Det er selvfølgelig træls, siger hun.

Allerede inden nedlukningen af de syv nordjyske kommer havde Klarborg-familien desuden besluttet ikke at åbne det populære nissehus, der ligeledes ligger på Rødhusvej, for denne sæson.

- Vi var bange for, at det ville være svært at styre med for mange mennesker, der skulle holde afstand. Det kan også blive lidt tæt i selve huset. Det er sørgeligt, og vi har selv svært ved at forstå det, men vi vil ikke være i skyld i, at nogen bliver smittet, siger Etly Klarborg.

Det betyder dog ikke, at massevis af Klarborg-nisser ikke finder nye hjem i disse dage. Foruden at blive solgt i butikker over hele landet er der også godt gang i onlinesalget.

- Vi kan mærke, at det kører rigtig godt der. Der er kommet ekstra på. Vi er sikre på, at det har noget med corona at gøre, hvor folk har tid til at sidde derhjemme og bestille i stedet for at komme ud. Det er en stigning, som vi er glade og taknemmelige for, siger hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...