Udrykning: Der er tale om to akutlægebiler, fem paramedicinerbiler og to akutbiler med baser i Brovst, Aalborg, Hjørring, Frederikshavn, Thisted, Farsø, Hobro, Hals og Skagen

Regionen har overstået de første døgn med egen drift af akutbiler, paramedicinerbiler og akutlægebiler.

Det gælder også for de biler, der har base i Brovst.

Efter første døgn, hvor regionen selv har varetaget al drift, er der blevet foretaget i alt 33 kørsler.

Om morgenen den 30. december overtog Den Præhospitale Virksomhed i regionen nemlig driften fra Falck Danmark A/S. Og overtagelsen er gået godt, lyder meldingen.

- Vores nye medarbejdere, som har kørt det første døgn i regionens nye grøn-gule uniformer, har gjort det fabelagtigt. Det er til stor glæde, at alt indtil videre kører på en snor. Det kommer nordjyderne, der har akut brug for hjælp, til gode, lyder det fra enhedschef Kenneth Lübcke, der har ansvaret for de 38 nye ansatte og i alt ni nye præhospitale enheder.

Der er tale om to akutlægebiler, fem paramedicinerbiler og to akutbiler med baser i Brovst, Aalborg, Hjørring, Frederikshavn, Thisted, Farsø, Hobro, Hals og Skagen.

Alle regionens nye biler har haft opgaver i det første døgn.

Regionens egen drift skal sikre bedre sammenhæng

Efter et veloverstået første døgn på de nordjyske veje, kan regionens nyansatte paramedicinere og ambulancebehandlere se frem til at tage del i arbejdet med at udvikle det akutte setup i regionen.

- Vi har fra politisk side fulgt processen tæt. Vi vil gerne sikre, at nordjyderne får rette hjælp hurtigst muligt. Med det nye setup kan vi sikre en bedre synergi i hele det akutte forløb. De regionsansatte paramedicinere har en masse sundhedsfaglige kompetencer, som eksempelvis allerede er bragt i spil ved hospitalernes akutmodtagelser, siger Mogens Ove Madsen, der er formand for Akut- og Praksisudvalget i Region Nordjylland.

Det blev politisk besluttet i Regionsrådet i efteråret 2018, at Den Præhospitale Virksomhed skulle overtage al drift af bilerne og personalet hertil.

Det skete efter, at Regionsrådet dengang annullerede udbuddet og hjemtog opgaven til regional drift på baggrund af kontrolberegninger af den samlede pris for hjemtagelsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...