Søndagscafeen i Pandrup har været på udflugt. Det var en sommerudflugt med bus til Limfjordsøen Fur.

Foreningen skriver om turen:

- Efter en dejlig tur gennem Vejlerne via Vildsundbroen over Mors og via Sallingsundbroen kom vi med færgen ”Mjølner” til Fur, hvor vi straks blev budt velkommen på Fur Færgekro af værten Torben. Der blev serveret en dejlig middag ledsaget af Hancock øl og vand. Således mætte, veltilpassede og afsprittede, mødte vi vores guide John Brinch Bertelsen. John er født og opvokset på Fur og har blot været borte under sin arkæologuddannelse på Moesgaard Museum. Han kender øen ”som sin egen bukselomme” iflg. ham selv. Det er heldigt, for John er helt blind, men viste os fint rundt på øen og fortalte om natur, folk og leveveje krydret med sjove anekdoter.

Øen Fur bebos af 767 indbyggere. Befolkningen lever af turisme og den omfattende produktion af moler, der bruges i industrien.

- Efter en rundtur på halvandet time tog vi afsked med John, og færgen var heldigvis klar til at bringe os til Salling, inden den kort efter lukkede for civil trafik pga. en flyulykke på øen. En dejlig dag med godt vejr og højt humør, trods gentagne afspritninger og mundbind.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...