Coronakrisen fik stor betydning for Matti Binderup og Tina Andrea Frydenlund Nielsen. De har nemlig ikke nogen fast bopæl - men lever som såkaldte digitale nomader på farten.

Den livsstil blev indstillet i foråret, da de vendte hjem til Nordjylland grundet verdenssituationen. Men nu er de igen ude i verden. Således er de på første stop på en rejse uden returbillet, da de i skrivende stund befinder sig i Portugal.

I den forbindelse kigger de på destinationer til rejsebureauet ved navn Rejselyst, som Matti Binderup fra Fjerritslev driver.

- Vi har tilbragt et halvt år i Danmark nu. Der var en del udlængsel. Nogen vil kalde det et luksusproblem, men det er vores arbejde at være ude i verden, og det er et hjem for os. Vi har valgt en livsstil uden hus, bil og fast job derhjemme. Så det er vores grundlag for at arbejde, som blev umuliggjort for os, fortæller Matti Binderup.

Dermed dragede de hurtigt ud i verden, da muligheden opstod.

- Udfordringen er, at det kræver mere planlægning lige nu. Nogle lande kræver, at man fremviser en negativ coronatest, når man rejser ind. Det er en god måde at sikre kontrol, men det betyder også, at vi ikke kan være så impulsive, som vi plejer. Rejser vi til et oversøisk land, skal vi sikre os, at vi kan komme ind som danske statsborgere, at vi kan finde et sted at tage en test inden, og hvorvidt vi må rejse fra land til land, forklarer han.

- Vi er formentligt ude vinteren over i det omfang, som det kan lade sig gøre. Planen er, at vi bruger en måneds tid mere her i Portugal, og så regner vi med at rejse oversøisk efterfølgende. Umiddelbart er det Maldiverne og Seychellerne, der er først på listen, tilføjer han.

Stederne er udvalgt med henblik på at undersøge nye destinationer til Matti Binderups rejsebureau. I Rejselyst begynder man nemlig så småt at sende danskere ud i verden igen efter coronapandemiens indflydelse på rejseaktiviteteten.

- Vi fornemmer, at det er nogen, der gerne vil afsted nu, lyder det fra ham.

- Det begynder at løsne sig lidt nu, synes vi. Flere af vores rejsemål åbner så småt igen. Men det har været en udfordrende tid. Kunder ved et dansk rejsebureau er heldigvis rigtig godt beskyttet. Det giver en enorm tryghed og er med til, at folk tør købe en rejse nu. Men hver gang skal vi også indregne, hvad der sker, hvis vi ikke kan sende dem afsted i sidste ende, og om vi kan få pengene tilbage fra vores underleverandør, forklarer han.

Matti Binderup er oprindeligt uddannet jurist. Han sagde dog sit job som advokatfuldmægtig op i begyndelsen af 2019, hvorefter han satsede fuldt ud på Rejselyst og i den forbindelse tog hul på livet som digital nomade.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...