Har du lyst til at forsøge dig med en tur på mountainbike, så er det oplagt at hoppe på cyklen og prøve kræfter med turen igennem Svinkløv Plantage

JAMMERBUGT: Har du mod på at prøve kræfter med en tur på mountainbike, så har Jammerbugt en af Danmarks bedste ruter ved Slettestrand.

Uanset om du er nybegynder, øvet eller i topform på mountainbike, så har du også mulighed for at tage til Feriecenter Slettestrand, hvor de tilbyder udlejning af cykler, kurser og guides til turen rundt i Svinkløv Plantage.

Her er en 19 kilometer lang mountainbikerute, hvor du kommer rundt i naturen, og selvom du er ny på mountainbike, så er det heller ikke noget problem i følge direktør hos Slettestrand Kristian Skjødt.

- Man skal være sikker på, at man kører på noget, der matcher ens niveau. Ruten her er blå, så den er fin til begyndere. Man skal også sørge for at have praktisk tøj på, for man bliver beskidt, og så skal man bare være ved godt mod og begive sig ud i det, siger Kristian Skjødt.

På ruten ved Slettestrand/Svinkløv kører man igennem den store plantage, og der er mulighed for at få en skøn naturoplevelse.

Det er også en af grundene til, at folk søger mod området for at køre på mountainbike.

Sporet er lavet igennem plantagen, og det vedligholdes i et samarbejde mellem Feriecenter Slettestrand, et hold frivillige og Naturstyrelsen.

Hvis man aldrig har prøvet en tur på mountainbike før, så kan man i løbet af sommeren komme på forskellige begynder- og teknikhold hos Feriecenter Slettestrand.

- Hvis man leger en cykel, så sørger vi lige for en introduktion til cyklen, hvor vi gennemgår bremser, gear osv., og guider til, hvordan man finder rundt på sporet. Hvis man vil have lidt mere hjælp til at komme sikkert i gang, så har vi introkurser af et par timers varighed, hvor man sammen med en instruktør får hjælp til at komme i gang og lærer at håndtere cyklen, inden man runder af med en tur rundt på sporet i skoven. Det er lidt som en skiskole, hvor man starter på en teknikbane, inden vi sammen kører ud i skoven og får en dejlig naturoplevelse, siger Kristian Skjødt.

FAKTA

På Mountainbike i Jammerbugt

Der er tre store mountainbikespor i Jammerbugt Kommune.

Ved Svinkløv er det længste spor, som er på 19 kilometer.

I Kollerup Plantage er der et spor på 6 kilometer.

I Blokhus finder du Gateway Blokhus, der er på 10 kilometer.

Du kan finde mere information om sporene på https://www.visitjammerbugten.dk/jammerbugten/inspiration/mountainbike-i-jammerbugten

Hos Slettestrand Mountainbike kan du leje en mountainbike eller komme på flere typer af kurser, før du selv begiver dig ud på ruterne.

Samtlige sommeraktiviteter hos Slettestrand Mountainbike kan findes her: https://mtbslettestrand.dk/events/sommerferien-paa-mtb/

Det er netop naturoplevelsen, som Kristian Skjødt mener, er den gode grund til at hele familien kan hoppe på mountainbiken, som et aktivt indslag i sommerferien.

- Det er en fantastisk måde at være sammen med dejlige mennesker på, komme ud i naturen og være fysiske aktive på. Man bliver træt på den gode måde og får aktiveret alle sanserne, siger Kristian Skjødt.

Ud over sporet ved Svinkløv Plantage er der også gode mountainbikespor i Kollerup Plantage og ved Gateway Blokhus.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...