Hun træner fast to gange ugentligt i Fjerritslev

Det er skønt at spille badminton. Og det er hyggeligt at være sammen med gode venner om det. Og det er rigtig dejligt at lære mere og bliver bedre.

Sådan synes i hvert fald otte-årige Karla Kjeldtoft Mortensen, som spiller i Fjerritslev Badmintonklub. Som lillesøster til to aktive badmintonspillere, den nu 15-årige Maria og 12-årige Gustav, og som datter af en far, der arbejder i hallen og en mor, der også bakker børnenes idræt op på bedste vis, har Karla været med i miljøet, fra hun var lille bitte.

Det har indtil nu resulteret i, at Karla 1. juli placerede sig som nr. 1 på ranglisten i Danmark i den række, der hedder U9, da hun kun er otte år. Men faktisk spiller hun allerede U11A, som er den bedste række under 11 år. Her ligger hun lige nu nummer 6.

Hun er rykket en række op til U11 ”før tid”, fordi hendes resultater gør, at hun skal have stærkere modstandere, end der er i hendes egen aldersgruppe.

Da Karla selv greb ketcheren som fire-årig, viste det sig snart, at hun havde både talent og vilje til at blive rigtig dygtig, og fordi hun elsker sin sport og ikke mindst det gode kammeratskab i klubben, så benytter hun sig at alle muligheder for at komme i hallen og spille badminton.

Hun træner fast to gange ugentligt i Fjerritslev, og desuden træner hun en gang om ugen i klubben abc Aalborg i Aalborg Øst. Dertil kommer stævner så godt som hver weekend rundt omkring i landet. Efterhånden må forældrene dog køre længere og længere for at finde konkurrenter, der matcher Karlas niveau.

- De fleste stævner, Karla deltager i, finder sted omkring Aarhus. I Aarhus og Københavnsområdet er de stærke, og det er dér, Karla kan få udfordringer, så vi kører gerne, fortæller Karlas mor, Kathrine Kjeldtoft Mortensen.

Imidlertid har coronasituationen i foråret længe sat en stopper for aktiviteterne. Karla skulle faktisk have deltaget i DM – som blev aflyst, ligesom så mange andre store sportsbegivenheder. Men nu glæder hun sig til DM 2021. Og 15. august skal hun til sit første stævne, siden Danmark lukkede ned i marts i år.

Spørger man Karlas træner, Martin Frandsen, om hvorfor Karla har nået et så højt niveau, er han ikke i tvivl.

- Karla har altid haft flair for badminton, og hun søger hele tiden nye udfordringer. Desuden er hun teknisk dygtig.

Hvad er det så – at være teknisk dygtig? Karla forklarer gerne:

- Man skal skyde fjerbolden ud i hjørnerne, så den anden skal løbe frem og tilbage efter den. Og så skal man nogle gange lave en kort bold, der kun lige når over nettet, når de står helt tilbage på banen, for så når de den ikke.

Karla elsker sin sport, og hun elsker kammeratskabet i klubben, men hun er forholdsvis uimponeret over sin egen præstation. Så selv om både hun selv, familien og klubben har grund til at være stolte over Karlas gå-på-mod og hendes resultater, så er hun jo også en helt almindelig skøn otteårig, der starter i 2. klasse efter ferien, som også går til fodbold og i øvrigt hygger sig i et helt almindeligt børneliv. Men Fjerritslev Badmintonklub er i den grad med til at hun – og mange andre børn og voksne – lever det gode liv.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...