GENBRUG: Aabybro Genbrugspads er blevet bygget om og er klar til at modtage folk igen - pladsen er forbedret på flere området

Fra Onsdag 4. november kan borgerne se frem til at kunne bruge den nye og ombyggede genbrugsplads i Aabybro. Aabybro Genbrugsplads åbner onsdag 4. november kl. 13.

Pladsen var tidligere på året lukket noget af tiden både på grund af corona og senere på grund af ombygningen. Derpå åbnede en midlertidig genbrugsplads, som har fungeret under byggeriet.

Men nu er man altså klar til at slå dørene op for det hele og nye.

Og det er en forbedret genbrugsplads, borgerne kan se frem til at bruge, fortæller affaldsplanlægger Tom Hansen, Jammerbugt Kommune.

- Den er noget større, og en af fordelene er, at på den tidligere plads skulle man køre ned til den anden ende for at komme af med haveaffaldet. På den nye kan man køre ind fra rundkørslen ind til haveaffald og læsse af uden at komme ind på selve genbrugspladsen. Om sommeren er det op til 25 pct., der kun har haveaffald med, fortæller han.

At der bliver bedre plads medfører, at man kan betjene flere kunder af gangen.

- Det kommer til at give et meget bedre flow på pladsen, mener Tom Hansen.

Der bliver tre vognbaner rundt i hele hesteskoen, som man kører i, med meget bedre plads til at læsse af og køre rundt.

- Der bliver endnu flere nedsænkede containere i den midterste del, som er hævet halvandet meter. Her kan man smide affald ned i containerne, forklarer Tom Hansen.

Pladsen har også fået en ny bygning, så pladsmændene, der før var i en skurvogn, får en del af bygningen.

Bygningen giver også bedre forhold for elektronikaffald og farligt affald, ligesom der bliver plads i bygningen til de tre velgørende organisationer, som genbrugspladsen har aftaler med må hente genbrugsting til at sælge videre.

Pga. corona-restriktioner bliver der ingen officiel indvielse, så man åbner bare porten kl. 13, og herefter kan borgerne tage den nye genbrugsplads i brug uden videre. Herefter kører pladsen som normalt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...