MILJØ: Ny genbrugsplads er dobbelt så stor som den gamle - der er bygget en ny bygning til indendørs affald, og der er bedre plads til at komme rundt

Den nyombyggede genbrugsplads i Aabybro er åbnet, og den er klar til at tage mod borgerne og deres trailere med meget bedre forhold end tidligere. Den er blevet dobbelt så storm og er blevet delt i to dele, så haveaffaldet er for sig, og i den anden del kører man rundt i en meget bred oval med plads til tre biler og let adgang til containerne.

- Det er godt for at lave mindre konflikt i trafikken. 25 pct. af dem, som kommer her, kommer kun med haveaffald. Det er fint, at de kan komme ind med det, uden at de skal mingelere med alle de andre, fortæller affaldsplanlægger i Jammerbugt Kommune, Tom Hansen.

På den anden del af pladsen er 28 af containerne sænket ned i jorden, så det er let at smide i - man smider ned i stedet for op. Det betyder også, at man kan have nogle højere containere, og det sparer på antal kørsler, når affaldet skal køres væk, fordi man så kan køre med endnu mere af gangen.

Den ny genbrugsplads har også nogle komprimatorer, der kan presse affaldet sammen så tæt, at man kan køre med 10 tons i en container i stedet for to tons.

- Det er godt for miljø og økonomi, understreger Tom Hansen.

Genbrugspladsen har også fået en ny stor bygning på 350 kvadratmeter, hvor folk kan aflevere ting som farligt affald, batterier, lysstofrør, ledninger og skærme.

Der er også et særskilt rum, hvor folk kan stille ting, som tre velgørende organisationer kan tage - det er fx tøj, møbler, legetøj og alt muligt andet, som de kan sælge videre.

Bygningen indeholder også faciliteter til de ansatte, som før holdt til i en skurvogn.

Skab og trodshassel

Pladsen åbnede onsdag uden nogen markering eller indvielse. Blandt de første besøgende var Jakob Fragtrup og Marian Holt, som havde nogle træplader med på en trailer.

- Vi har skilt et skab af, det er sådan set det. Vi kommer herude jævnligt, fortalte Marian Holt, der ligesom Jakob Fragtrup fik et godt indtryk af den ombyggede plads.

- Man kan bedre køre rundt her, og der er mere plads, fortalte Marian Holt, der også roste det nye indendørs område.

Parret fik vejledning af affaldsvejleder Torben Neegaard, for træ er ikke bare træ - det skal sorteres.

- Spånplader bliver til nye spånplader, fortalte han.

Også Henning Jørgensen var forbi på førstedagen. Han skulle aflevere noget haveaffald i form af noget troldshassel på en trailer, og han havde også noget brændbart og noget trykimprægneret træ med til den nye genbrugsplads.

- Det ser godt ud, konstaterede han.

Fjerde plads lavet om

Formand for teknik- og miljøudvalget i Jammerbugt Kommune, Jens Christian Golding (S), glæder sig over den ny genbrugsplads.

- Det er jo alle tiders, at vi får sådan en. Folk er glade for deres genbrugspladser, og jeg synes også, de skal have ordentlige forhold der. Det er godt, at vi har fået dem opgraderet på alle måder, også for personalet, siger han.

Han peger på, at man med renoveringen af Aabybro Genbrugsplads nu har renoveret alle fire pladser i kommunen - de andre er Fjerritslev, Pandrup og Brovst.

- Det betyder noget, for vi skal også til at sortere i flere fraktioner, fortæller Jens Christian Golding, der peger på, at de nyrenoverede genbrugspladser faktisk er blevet så fine, at de jævnligt har besøg af folk fra andre kommuner og fra kommunens venskabsbyer.

- Kommunen ligger i top med fine og funktionelle genbrugspladser, og det er vi selvfølgelig stolte over.

Genbrugspladserne i Jammerbugt Kommune genanvender 87 pct. af de ting, de får ind.

Mens man har bygget om i Aabybro, har det været en midlertidig genbrugsplads, som borgerne har kunnet bruge.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...